Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Titkos Google helyek: magyar település is van közte!

A Google már évek óta körbefotózza a világunkat, hogy azok is bekukkanthassanak a Gízai piramisok tövébe, akik soha nem fognak eljutni oda. Azonban van néhány hely, amiről nem szeretnék, ha a kíváncsiskodó szemek tudomást szereznének.
Százhalombatta

A Pest megyei olajfinomító egy korábbi Google fotózáskor azt kérte, hogy a telephelyüket zölddel színezzék ki. Ez éveken keresztül így szerepelt a térképen, de a legújabb 2015-ös fotókon, már láthatók a telephely légifelvételei. Vajon mit szerettek volna elrejteni előlünk?
A százhalombattai olajfinomító régen és most Google térképen

51-es körzet, Groom Lake

A Nevada államban található kiszáradt tó területén nem más található, mint az 51-es körzet. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek és fegyverek fejlesztése, azonban az elmúlt évek során leginkább az állítólagos földönkívüli kísérleteiről vált híressé. A Google viccesre vette a témát, így ha rákeresünk a térképen belül a Groom Lake-re, akkor a jobb alsó sarokban található utcaképet jelző sárga ikon rögtön át vált egy repülőcsészealjba. 


A Portaloise börtön

Írország legkeményebb fogdája, ahol a legveszélyesebb bűnözők laknak. A térképen belül ugyan nincs kikockázva, azonban ha meg szeretnénk nézni az utcaképet, egy régebbi épület tárul elénk. Az ok pedig nagyon egyszerű, ugyanis a vezetőség nem szerette volna, ha a börtön teljes kinézete idegenek szeme elé tárulna, mivel ezzel is elő lehet segíteni a rabok szökését.

Volkel légibázis

Van Hollandiában egy katonai repülőtér, aminek az egész területe terepmintásra van színezve. Egy volt miniszterelnök, Ruud Lubbers azt állította, hogy a Kubai rakétaválság idején az amerikaik itt tároltak néhány nukleáris töltetet. Ezen információk tudatában már nem is annyira meglepő, hogy miért szeretnék a Volkel repülőteret elrejteni, főleg, hogy az  információt később a WikiLeaksen fellelhető dokumentumok is megerősítették. Azonban az emberek többsége nem érti, hogy miért van még évekkel később is eltüntetve a helyszín a Google térképről, hiszen az 51-es körzetet is meg lehet találni.


Feröer-szigetek

A Dán Királysághoz tartozó Feröer-szigetek nagy részét homály fedi. A titkos katonai kísérletek elszánt hívői azonban itt megbuknak, mivel az életlen kép a halászási törvények miatt van.


HAARP

A HAARP egy tudományos törekvés, ami a 90-es években indult. A célja pedig az, hogy az ionoszféra viselkedését és tulajdonságait tanulmányozzák a kutatók. Sokan úgy vélik, hogy ezzel a szélsőséges időjárási tényezőket is befolyásolják. A HAARP-hívők szerint az egyik ilyen bázis Oregon és Washington állam határánál található, talán ezért is lehet, hogy a Google térképen nem lehet rendesen látni ezt a területet.


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett egy egyetemista, mert nem voltak elég jók a jegyei

Öngyilkos lett egy egyetemista, mert nem voltak elég jók a jegyei
Egy egyetemista kiugrott a kollégiumi szobája ablakából, mert jegyei miatt úgy látta, nem… Tovább olvasom