Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Tízmilliós bírságot kapott a Magyar RTL

Jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé a Magyar RTL Televízió Zrt. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint, ezért 10 millió forint bírságot szabott ki a tévére.
A GVH közleménye szerint a Magyar RTL-lel szemben annak megvizsgálása miatt indított eljárást a versenyhivatal, hogy az általa közzétett, a saját és a TV2 televíziós csatornák nézettségbeli különbségét összehasonlító reklámjai megfeleltek-e az összehasonlító reklámmal szemben támasztott jogszabályi követelményeknek.

A GVH megállapította, hogy a vizsgált reklámok nem felelnek meg az összehasonlító reklámokkal szemben támasztott tárgyilagosság követelményének, és a fogyasztók megtévesztésére is alkalmasak.

A GVH közleménye szerint a két televíziós csatorna közötti nézettségbeli különbséget zsiráfok, hangfalak és limuzinok formájában bemutató reklámok 2011. március 30. és április 16. között jelentek meg több, országos terjesztésű lapban.

A közlemény szerint a bírság összegének megállapításakor a GVH súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a jogsértő reklámok a fogyasztók széles köréhez jutottak el. Több enyhítő körülményt is mérlegelt, így például azt, hogy a reklámok rövid ideig jelentek meg.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. június 01. 20:53
    „100 helyett 10 misi ? igen nyomósak lehettek az "enyhítő" körülmények”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicces videó: Az akrobata bevásárol

Alakul a mutatvány, de ezt még gyakorolni kell. Tovább olvasom