Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Több mint 6 millió követője van a pápa twitteres oldalának

Ferenc pápa március 17-én küldte el az első üzenetét, azóta 27 másikat írt.
Meghaladta a hatmilliót hétfőn a pápai Twitter-oldal követőinek a száma.

Az Il Sismografo című vallásos hírportál számításai szerint Ferenc pápaságának eddigi 48 napja alatt 2,7 millióan csatlakoztak a mikroblogportálhoz, amelynek még XVI. Benedek idején nyílt meg a pápai fiókja. Ez annyit jelent, hogy naponta átlagosan 60 ezer új követője van a pápai oldalnak.

Az ötmilliós határt a pápai Twitter-oldal április 4-én lépte át, nem egészen egy hónappal a történelem első argentin pápájának a megválasztása után.

December 12., az első angol nyelvű pápai üzenet elküldése és április 4. között 3,3 millióan döntöttek a kilenc nyelvű – angol, spanyol, olasz, francia, német, portugál, arab, lengyel és latin - pápai oldal követéséről. Gyakran valódi érdeklődésből vagy rokonszenvből, de néha sértegették a pápát, vagy az egyház botrányait emlegették.

Ferenc pápa március 17-én küldte el az első üzenetét, azóta 27 másikat írt. Tartalmuk erősen vallási jellegű, még ha Ferenc pápa közvetlenebb és egyszerűbb is, mint elődje. Néha azért is ír Twitter-üzeneteket, hogy kifejezze szolidaritását a katasztrófák áldozataival.

Latin-amerikai származása és argentin állampolgársága miatt a spanyol nyelvű követők (2,1 millió) száma gyorsan közelít az angol nyelvűekéhez (2,4 millió). A július végi Rio de Janeiro-i Ifjúsági Világnapok közeledtével a portugál nyelvű követők számának jelentős növekedése (278 ezer) is tapasztalható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leosványodott Denise Richards

A színésznő szerint ő cseppet sem sovány, csak egészségesen él és rettentően elfoglalt. Tovább olvasom