Délmagyar logó

2016. 10. 29. szombat - Nárcisz 5°C | 14°C

Több mint nyolcszorosára nőtt a Sony nettó nyeresége

A Samsung és az Apple még mindig nagyságrendekkel nagyobb piaci részesedéssel bír, mint a japán nagyvállalat.
Több mint nyolcszorosára nőtt a Sony nettó nyeresége 2014 második negyedévében 2013 második negyedévéhez képest. A profit 3,1 milliárd japán jenről 26,8 milliárd jenre ugrott, holott a FactSet által megkérdezett elemzők veszteségre számítottak.

Az értékesítésből származó negyedéves bevétel 6 százalékkal nőtt, 1810 milliárd jen lett. A bevétel növekedését segítette, hogy a japán jen árfolyama továbbra is gyenge a főbb nemzetközi devizákkal szemben.

A pénzügyi mutatókat javította, hogy a Sony 23,2 milliárd jenért értékesítette több ingatlanát, 14,8 milliárd jennel növelve üzemi nyereségét. A Square Enix játékfejlesztő stúdió 15,3 milliárd jenes értékesítése 4,8 milliárd jen további üzemi nyereséget jelentett.

Sony Bravia nagy felbontású LCD-televíziót néz egy vásárló egy tokiói áruházban 2014. július 31-én. A Sony Corp. japán elektronikai, pénzügyi és szórakoztatóipari óriáscég bejelentette, hogy a második
Sony Bravia nagy felbontású LCD-televíziót néz egy vásárló egy tokiói áruházban július 31-én. A Sony Corp. japán elektronikai, pénzügyi és szórakoztatóipari óriáscég bejelentette, hogy a második negyedévben több mint nyolcszorosára nőtt a nettó nyeresége az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Fotó: MTI/AP/Eugene Hoshiko

A japán nagyvállalat ez év elején eladta személyi számítógép (PC) üzletágat a Vaio márkanévvel együtt, míg tévékészülék üzletágat önálló szervezeti egységgé alakítja. A Sony negyedéves jelentése szerint 20,7 milliárd jen üzemi vesztesége volt a PC üzletág eladásához köthető átszervezési költségek miatt.

Az idei második negyedévben javult a Sony legtöbb üzletágának teljesítménye, kivéve a mobilkommunikációs üzletágat. A filmes részleg jó eredményeket ért el, a zeneüzletág bevételei pedig 4 százalékkal emelkedtek. A mobiltelefon üzletágnál viszont egyre nagyobb kihívás az erősödő piaci verseny. A Samsung és az Apple még mindig nagyságrendekkel nagyobb piaci részesedéssel bír, mint a Sony.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A valódi nőiesség jegyében selfie-znek a legnagyobb divattervezők

Hétköznapi hősöknek tervez Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Szegedi Kata, Tomcsányi Dóri és Tóth Bori. Tovább olvasom