Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Törőcsik Mari betegen is próbál - Galéria

Jöhet bármilyen betegség, fáradtság, kórházi kezelés, szigorú orvosi tiltás, Törőcsik Marit senki és semmi nem tudja megakadályozni abban, hogy színpadra álljon.
A nemzet színésze a Nemzeti Színházban Zsótér Sándor rendezésében új darabot próbál, s bár a rendező is azt mondta, csak akkor jöjjön be a próbákra, ha jól érzi magát, Mari influenzája ellenére is beállt. A korábban tüdőbetegsége miatt a színpadtól is eltiltott Törőcsik a Galilei élete című Brecht-darabban az idős és megtört tudóst játssza - írja a BorsOnline.

Igaz, a szövegét nem tudta hibátlanul, és az orrát folyamatosan törölgetnie kel­lett, a színésznő teljesítménye így is kiemelkedő volt.
Törőcsik Mari Galileo Galilei szerepében Bertolt Brecht Galilei élete című drámájának fotóspróbáján - Galéria


– Nagyon szeretem Zsótért, szeretem, amit játszunk vele, mindenre rávesz. Pont éjszaka jött ki rajtam ez az országos kis járvány, így elég nehezen bírtam, de azért remélem, elviselték – mondta mosolyogva, a zsebkendőjét szorongatva a darab fotós próbája után a színésznő.

– Szerencsére a próba közben nem jött rám köhögőroham, de így is rettegek attól, hogy egyáltalán nem élvezhető, amit csinálok. Ha az ember felmegy a színpadra, egy kis nátha vagy hátfájás azonnal el tud múlni, ez azonban nem, ez túl erős – pa­naszkodott a művésznő, aki szerint a mostani betegeskedésnek tudható be az is, hogy „kihagyott az agya", és többször kiesett a szerepéből.

– Zsótér nagyon kímél engem, keveset voltam próbákon. Otthon viszont nem tudok magolni, a színpadon kell mondanom a darab szövegét ahhoz, hogy megjegyezzem – zárta a nemzet színésze, akinek új darabját vasárnap mutatják majd be.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két rendkívül értékes kék gyémántot is elárverez a Sotheby's áprilisban

Két rendkívül értékes kék gyémántot is elárverez a Sotheby's áprilisban
Két, egyenként 25-35 millió dollárra (6,9-9,6 milliárd forintra) becsült ritka kék gyémántot is aukcióra bocsát áprilisban a Sotheby's. Tovább olvasom