Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Továbbra is a hagyományos játékok a legnépszerűbbek

Az építőjáték a legnépszerűbb, ezt követik a babás, állatos szerepjátékok, amelyek a szociális szerepek gyakorlását teszik lehetővé.
Továbbra is a hagyományos játékok a legnépszerűbbek Magyarországon, szemben a videojátékokkal - állapította meg a játékimportőr Formatex Kft. felmérése.

A cég közleménye ismerteti: iparági becslés alapján a hagyományos játékok forgalma 30-40 milliárd forintot tesz ki évente, míg a videojátékok piaca mindössze 13 milliárd forint körül alakul.

A cég által a magyar szülők körében végzett reprezentatív, kérdőíves kutatása szerint a tíz év alatti korcsoportban a hagyományos játékok közül az építőjáték a legnépszerűbb, amely nemcsak a logikát, matematikai készségeket, finommotorikát fejleszti, hanem a kreativitás fejlődését is elősegíti. Ezt követik a babás, állatos szerepjátékok, amelyek a szociális szerepek gyakorlását teszik lehetővé.

A közlemény idézi Borhi Jánost, a Formatex Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: az még a szakemberek számára sem egyértelmű, hogy a digitális játékok kiszorítják-e majd a hagyományos játékokat vagy sem. Hozzátette: Magyarországon éles választóvonal van a hagyományos játékok és a digitális játékok között, mert általában a kisiskolás kor után, vagyis a tinédzser korban lesz jelentős a számítógépes játékok használata. A hagyományos játékok terén 2014-ben a szakember szerint töretlen marad a felnőttek munkáját utánzó szerepjátékok népszerűsége, továbbra is erős a retrománia, valamint a kicsi, gyűjthető játékok vonzereje. Míg külföldön erősödnek az internettel kombinált, így az okostelefonokra és tabletekre letölthető játékok, addig a magyar gyerekek körében ez még nem érezhető, mert a széles tömegek számára drágák az eszközök.

A Formatex Kft. játékimportőr cégként működik, a világ minden részében működő játékgyártó cégekkel áll kapcsolatban, így egyebek között a svéd Viking Toys, az olasz Giochi Preziosi, az amerikai Jakks Pacific, vagy a svájci Geomag is megtalálható a partnerei között. A 110 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly 3,6 milliárd forint árbevétel ért el a 2012-es 2,7 milliárd forint után, az idei évre 10 százalékos növekedést terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A második világháború utáni olasz divatot bemutató kiállítás nyílt Londonban

A The Glamour of Italian Fashion 1945-2014 című tárlat azt mutatja be, hogy Olaszország milyen… Tovább olvasom