Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Úgy fizet a Google a cikkekért, hogy nem is fizet?

A cég már a második európai megállapodást írta alá, és elképzelhető, hogy a közeljövőben még több hasonló egyezmény születik.
A francia köztársasági elnök, François Hollande és Eric Schmidt, a Google elnöke pénteken egyezményt írtak alá, melyben az amerikai cég vállalta, hogy létrehoznak egy 60 millió eurós alapot, aminek a célja, hogy segítse a francia digitális sajtó fejlesztéseit - írja az itcafe.hu.

A hírek szerint hónapokig tartó tárgyalások után aláírt megállapodás egy több éve folyó vitát zárt le, melynek az volt a tétje, hogy a Google-t rá tudják-e szorítani arra, hogy fizessen a keresőszolgáltatásaiban megjelenő hírcímek, illetve szövegrészletek után a lapkiadóknak. Mint látható, a Google erre nem volt hajlandó, így egy két részből álló kompromisszum született: a fejlesztési alap mellett egy másik, részleteiben nem igazán ismert együttműködést is felajánlottak: a francia lapok hozzáférést kapnak a Google hirdetési szolgáltatásaihoz – ez valószínűleg azt jelenti, hogy vélhetőleg szabadon, illetve kedvezményesen használhatják a reklámplatformokat, de az is elképzelhető, hogy azzal kedveznek a francia kiadóknak, hogy a szokásosnál nagyobb részesedést kapnak a bevételekből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 évesen is dolgozik, mert unná a nyugdíjas életet

A brit aggastyánt kollégái családtagként szeretik, rendre magukkal viszik iddogálni is. Tovább olvasom