Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Úgy viszik a felnőtt színezőkönyveket, mint a cukrot

A múlt heti bestsellerlistán a tíz legkelendőbb könyv fele kifestő volt Tajvanon.
Úgy viszik a felnőtt színezőkönyveket Tajvanon, mint a cukrot: a múlt heti bestsellerlistán a tíz legkelendőbb könyv fele kifestő volt. Van aki szerint a színezés jó terápia a munkahelyi stressz ellen.

A skót illusztrátor, Johanna Basford magyarul Titkos kert címen megjelent nagy sikerű színezőkönyvének kínai változata az elmúlt négy hétben a books.com.tw tajvani online könyváruház toplistájának élén trónolt a honlap tájékoztatása szerint.

A Titkos kert példányaiból a múlt héten félpercenként eladtak egyet az online könyvesboltban, és már Basford következő, Enchanted Forest (Elvarázsolt erdő) című - magyar kiadásban a tervek szerint ősztől kapható - kiadványára is jelentős számú előrendelést vettek fel.

A könyváruház beszámolója szerint eleinte a felnőtt színezők vásárlóinak 90 százaléka 27 és 44 év közötti nő volt. Ám azt követően, hogy a kiadványok megjelentek dél-koreai tévésorozatokban, és celebritások is reklámozták, a kamasz és a huszonéves korosztály is elkezdte vásárolni azokat.

Egy tajvani hivatalnoknő úgy vélte, a munkahelyi stressz levezetésében terápiás jellegűek lehetnek a színezők.

A könyváruház közleményében azt is megjegyezte, hogy a színezőkönyvek iránti érdeklődés megugrásával együtt a színes tollak és ceruzák iránt is alaposan megnőtt a kereslet.

A Titkos kert egyébként az egész világon sikert aratott, több mint 30 országban adták ki, és milliós példányszám fölött kelt el. Basford szerint a siker titka abban rejlik, hogy a felnőttek kikapcsolódnak és kreativitásukat is kiélhetik színezés közben.

Nyitókép: VS.hu/Zagyi Tibor

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretetkampányhoz csatlakoztak a hazai hírességek

Lakatos Márk kezdeményezésének célja, hogy vállaltan szembe menjen a sztereotípiákkal, és felhívja a… Tovább olvasom