Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Úgyis hazudnak a korukról a gyerekek a Facebookon

Sok gondot okoznak a Facebooknak a fiatal netezők, mert a közösségi portál hiába tiltja a 13 évnél fiatalabbaknak a regisztrációt, ezt nem tudja megakadályozni.
Simon Milner, a Facebook angliai vezetője elismerte, hogy nincs olyan mechanizmusuk, amivel blokkolni tudnák a korhatár alattiakat. Egy tudományos kutatásból kiderült, hogy Nagy Britanniában a 9-12 évesek több mint harmadának van saját profiloldala - írja az index.hu.

Nagyon jól ismerjük a kutatást, amely szerint rengeteg 11 és 12 éves, vagy fiatalabb gyermeknek van Facebook-profilja, és hogy a regisztráció során hazudnak a korukat illetően – mondta Milner, aki szerint sokszor a szülők is aktívan segítenek a gyermeküknek. A Facebook brit vezetője azt is elárulta, hogy a saját gyermekének nem engedte meg a közösségi portál használatát, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy nem ítéli el azokat a szülőket sem, akik ellenkezően döntenek.

Milner szerint ez hasonló ahhoz, mint amikor a szülők elviszik a gyermeküket a legújabb Harry Potter film vetítésére, pedig a korhatár-besorolás szerint nem lenne szabad ezt tenniük. A szakember úgy látja, hogy egy ilyen környezetben nehéz bármit is tenni a gyermekek regisztrációja ellen. Az is elvetélt ötlet, hogy mindekinek kötelező legyen bizonyítania az életkorát, mert erre az emberek magánszféráját védő civil szervezetek rögtön ugranának, véli Milner.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólófelirat okozott riadalmat repülőgépen

"A nevem Inigo Montoya. Megölted az apám. Készülj a halálra!" - ez állt a pólón, amelyet egy férfi… Tovább olvasom