Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Új betegséget fedezett fel Schobert Norbi

Szerinte ehhez orvosi diploma sem kell, és bár "felfedezése" hasonlít az inzulinrezisztenciára és a diabéteszre, az orvosi beavatkozás csak félrekezelés.
El is nevezte a kórt szaharotoxisnak, a szénhidrát és mérgezés szavak görög illetve latin megfelelőjéből alkotott mozaikszó egy olyan betegségre utal, amit többek közt állandóan visszatérő étvágy, éhgyomor esetén hányinger, idegesség, szédülés, erősen leeső vércukorszint és koronaér-betegségek jellemeznek.

Az "új betegség" kiváltó okaként a túlzott szénhidrátbevitelt jelöli meg, és gyógymódot is ajánl a cukorbe­vitel csökkentésével és a mozgás növelésével.


És bár a leírtak nagyon hasonlítanak az inzulinrezisztencia és a diabétesz tüneteire, amelyek kezelése szakértő segítséget igényel, Schobert szerint azonban „félrekezelésnek" számít a szaharotoxis esetében az inzulintermelést fokozó gyógyszerek beszedése és például a napi ötszöri étkezés is - írja a Bors.

– Húsz éve ezzel foglalkozom, másfél száz kutatást elolvastam, alá tudom támasztani, amit mondok, nem kell hozzá orvosi diploma – mondta a labnak Schobert.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült egy elveszettnek hitt Picasso, milliárdokat ér

A Violin et bouteille de Bass című festményt egy nyugdíjas képkeretező birtokolta 36 éven át,… Tovább olvasom