Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Újraforgatják minden idők egyik leghatásosabb horrorját

Robert Eggers amerikai forgatókönyvíró, rendező készíti el a Nosferatu-remake-t.

Újraforgatja a hollywoodi Studio 8 minden idők egyik leghatásosabb némafilmjét, a Nosferatu című vámpírhorrort.

A Variety és a Deadline.com lapok információi szerint a filmstúdió Robert Eggers amerikai forgatókönyvírót, rendezőt bízta meg a remake elkészítésével.

A film alapjául a német Friedrich Wilhelm Murnau (1888-1931) által 1922-ben forgatott Nosferatu szolgál, amelyet Bram Stoker Drakulája ihletett. A fekete-fehér némafilm a Kárpátok vérszívó vámpírjának, Drakula grófnak (a filmben Orlok grófnak) a történetét meséli el, mintákat adva a filmtörténet számos későbbi vámpírfilmjének ábrázolási megoldásaihoz. 1979-ben Werner Herzog forgatott már egy feldolgozást Nosferatu, az éjszaka fantomja címmel Klaus Kinski főszereplésével.

A hónap elején ellopták az eredeti Nosferatu film rendezője, Murnau bebalzsamozott koponyáját a családi sírkamrából a Berlin melletti Stahnsdorf temetőjéből. Az ismeretlen tettesek célja egyértelműen a rendező koponyájának megkaparintása volt. Sajtóértesülések szerint a nyomozók viaszmaradványokat találtak, amelyeket a tettesek hagyhattak a kriptában, így nem kizárt, hogy okkult háttere volt a morbid bűnügynek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A netezők egyharmada használja profi módon a világhálót

Az oktatási intézmények által nyújtott ismeretek szintjét és mennyiségét a felnőtt netezők… Tovább olvasom