Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

UPC: ismét elérhetik a két népszerű tévécsatorna weboldalát az előfizetők

Az oldalak nem a UPC hibája miatt voltak elérhetetlenek - közölte a társaság.
A UPC Magyarország Kft. az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkbe péntek délután:

"A UPC Magyarország Kft. előfizetői számára csütörtökön elérhetetlenné váltak bizonyos nagy látogatottságú weboldalak. A UPC által lefolytatott gyors műszaki vizsgálat megerősítette, hogy az említett oldalak nem a UPC hibája miatt voltak elérhetetlenek.

A UPC rendszeresen felülvizsgálja hálózatának adatátviteli kapacitását és szigorú sztenderdek szerint biztosítja az optimális és kiegyensúlyozott adatforgalmat. Ezeknek a szabályozott folyamatoknak megfelelően történt az az átkonfigurálás is, amelynek normális esetben nem kellett volna érzékelhető problémát okoznia az ügyfelek számára. Sajnálatos módon azonban az említett oldalak kiszolgálói részéről feltételezhetően nem történt meg az adatforgalom megfelelő tranzitútvonalakra való átterhelése, annak érdekében, hogy a tartalom továbbra is eljuthasson a fogyasztókhoz.

A UPC Magyarország Kft., ügyfeleinek legmagasabb szintű kiszolgálását szem előtt tartva, soron kívül megtette azokat a technikai intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik a népszerű tévécsatornák weboldalainak elérését a megszokott módon.

A UPC Magyarország Kft. és anyavállalata, a Liberty Global számára továbbra is alapvető érték a netsemlegesség, ezért meglepetéssel fogadták és egyben visszautasítják a sajtóban megjelent azon értesüléseket, amelyek bármilyen internetes tartalom blokkolását vagy háttérbe szorítását feltételezték."


Korábban írtuk:

A harmadik napja tartó, az RTL Klub szolgáltatásait is érintő jelenség mellett péntek délelőtt technikai probléma is felütötte a fejét a UPC-nél.

A DNS címkiosztó szervereket érintő hiba lépett fel pénteken a UPC internet-szolgáltatásában. A hvg.hu arról ír, hogy az előfizetők arra panaszkodnak, hogy a legtöbb honlap nem is tölt be, vagy csak nagyon lassan.

A telefonos ügyintézés elbukott. Gyakorlatilag elérhetetlen a 1221-es szám. A Facebookon azt közölték: "Az internet hálózatunkon jelenleg oldalelérési (DNS) probléma jelentkezik. Kollégáink már dolgoznak a hiba elhárításán."

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogja elhinni, miket hagyott maga után a betörő

Lelkifurdalásos tolvajt fogtak a rendőrök a szibériai Prokopjevszk városában. Tovább olvasom