Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Utoléri-e az Oscar-átok a színészeket?

A válásról van szó, amely egy kanadai tanulmány szerint igencsak fenyegeti az aranyozott szoborral kitüntetett filmcsillagokat.
Jean Dujardin és Meryl Streep jobban teszi, ha megkétszerezi párjának szentelt figyelmét, hogy elkerülje az Oscar-díj átkát, vagyis a válást, amely egy kanadai tanulmány szerint igencsak fenyegeti az aranyozott szoborral kitüntetett filmcsillagokat.

A Torontói Egyetem Rotman School of Management nevű tanszékének kutatói szerint mindenekelőtt a színésznőket sújtja a válási átok. A szakemberek a legjobb férfi, illetve női alakítás kategóriájában jelölt színészek - összese 751 művész - magánéletét vették górcső alá az 1936 és 2010 közötti időszakból.

Az eredmények szerint azoknak a színésznőknek, akik megkapták az Oscart, átlagosan 4,3 évet tartott házasságuk. Azok, akik nem kapták meg, 9,51 évet remélhettek. A férfiaknál 11,9 év, valamint 12,56 év volt ez a szám.

Joan Crawford, Bette Davis, Halle Berry vagy épp Kate Winslet is azon színésznők táborát erősíti, akik elváltak azok után, hogy Oscart kaptak. Így járt Reese Witherspoon, Hillary Swank és Sandra Bullock is. Az ő házassága három hónappal azután bomlott föl, hogy átvette a szobrot.

A kutatók szerint a színésznők magánéletére azért lehet kedvezőtlen hatással az Oscar-díj, mert gyakran sikeresebbé válnak férjeiknél.

Meryl Streep "túlélőnek" mondhatja magát, korábban már kétszer megkapta a rangos hollywoodi díjat, de házassága mind a mai napig működik Don Gummer szobrásszal. Jean Dujardin, aki A némafilmes című alkotás főszereplőjeként érdemelte ki az Oscar-díjat 2009 júliusa óta házas, felesége Alexandra Lamy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petesejttermelő őssejteket mutattak ki a női petefészekben

Megdőlni látszik az a hat évtizedes orvosi dogma, amely szerint a lányok meghatározott… Tovább olvasom