Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Üzbegisztánban nem lehet sms-ezni és mobilnetezni

Legalábbis péntek délután fél 2-ig. Így akarják elejét venni az esetleges csalásoknak az egyetemi felvételi vizsgákon.
Üzbegisztánban felfüggesztették pénteken a mobilinternet-hálózatot, valamint blokkolták az SMS-, illetve MMS-küldést is azért, hogy az egyetemi felvételi vizsgákon elejét vegyék az esetleges csalásoknak.

Az ország két legfontosabb mobilszolgáltatója pénteki közleményében arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy helyi idő szerint délelőtt fél 9 és délután fél 2 között "sürgős karbantartási munkálatokat" végeznek a telekommunikációs hálózaton. Ebben az idősávban - amely egybeesik az egyetemi felvételi vizsgák idejével - az előfizetők mobiltelefonon keresztül nem tudnak a világhálóra csatlakozni, valamint rövid szöveges és képes üzenetek küldésére sincs lehetőségük. A korlátozás a telefonhívásokra nem vonatkozik.

Az üzbég média beszámolt arról, hogy a hatóságok jelentős csalásellenes intézkedéseket léptettek életbe az idei vizsgaidőszakra: a mobilhálózat részleges blokkolása mellett átvizsgálják az iskolákat, "minitelefonok" után kutatva. Utóbbi készülékeket az üzbég diákok a cipőjükben rejtik el - ismertette a helyi média.

"Eladtuk az összes minitelefonunkat, használják a fejüket a vizsgák teljesítéséhez!" - olvasható néhány taskenti mobiltelefon-szaküzlet hirdetőtábláján.

A Közép-Ázsiában található volt szovjet tagköztársaság közel 30 milliós lakosságának több mint fele rendelkezik mobiltelefonnal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól keresnek a Mao Ce-tung-hasonmások Kínában

Az egykori kommunista pártvezér imitátorai nagyon népszerűek. A cégek is mind gyakrabban alkalmazzák… Tovább olvasom