Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Veszni hagyják a világ leggyorsabb hajóját - videó

1952-ben szállt először vízre és már első útján megdöntötte az Atlanti-óceán átszelésének világcsúcsát.
New Yorkból 3 nap alatt és 10 óra alatt érte el Angliát, 10 órával gyorsabban, mint a korábbi utasszállító csúcstartó. Az SS United State 64 kilométer/órás átlagsebességével 1990-ig tartotta a világcsúcsot ezen a vonalon és a vissza úton a mai napig az övé a világcsúcs. 400-szor szelte át az Atlanti-óceánt és több mint egymillió embert hordozott a hátán, köztük olyan jeles személyekkel, mint például John F. Kennedy, Marlon Brando vagy Grace Kelly. De a légi utasszállítás térhódításával az SS United State kora leáldozott, és 1969-es felújítás során kivonták a forgalomból.

A hajó felett azóta lebeg a szétbontás veszélye. Tulajdonosainak azonban nem volt szívük megsemmisíteni a történelem eme darabkáját, ezért a felújítás mellett döntöttek. A hajó megmentésére egy társaság alakult, akik megpróbálják felújítani és szállodává alakítani.

A hatalmas szerkezet teljes restaurálása azonban több mint 6 millió dollárba kerül, melyre a nonprofit társaságnak egyelőre nincs kerete. Az idő pedig gyorsan megy, a pénz lassan gyűlik és a társaságnak csupán novemberig van ideje összegyűjteni a pénzt.

{liveinfo}6zhj01{/liveinfo}
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fáradnak: újabb turnét fontolgat a Rolling Stones

Ron Wood és Keith Richards egyaránt utalt arra, hogy újragondolják döntésüket a turnézással… Tovább olvasom