Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vilmos és Kate: esküvő jövő augusztusban?

Még egy év türelemre lesz szükségük a trónörökösi menyegzőre váró brit alattvalóknak, Vilmos herceg és kedvese, Kate Middleton ugyanis valószínűleg jövő augusztusban kel egybe - legalábbis a legfrissebb szombati sajtóértesülések szerint.
A Daily Mail bennfentes forrásait idézve azt írta: az udvar illetékesei máris "diszkrét előkészületeket" tettek a londoni Westminster apátságnál, az esküvő ugyanis az ősi angol koronázó templomban lenne, mégpedig 2011 augusztusának második hétvégéjén.

A konzervatív irányultságú bulvárlap szerint egyelőre "semmi nincs kőbe vésve". A tárgyalások előrehaladott mivoltát jelzi ugyanakkor, hogy a kérdés állítólag már májusban, a legmagasabb szinten felmerült, amikor II. Erzsébet királynő - Vilmos nagymamája - és férje, Fülöp edinburghi herceg hivatalos látogatást tett a londoni parlamenttel szemközt emelkedő apátságban.

A királyi nagyszülők esküvője is itt volt 1947 novemberében, de Vilmos herceget külön érzelmi szálak is kötik az apátsághoz: itt vettek végső búcsút édesanyjától, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőtől.

William és Kate.
William és Kate.

A brit királyi légierő (RAF) helikopter-pilótájának készülő, idén 28 éves herceg - Károly trónörökös és Diana elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege.

A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott: gyereklányokkal orgiázott a rocker

Gyereklányokkal rendezett, droggal feldobott orgiákkal teltek Bon Jovi legsikeresebb évei – állítja könyvében az énekes volt menedzsere. Tovább olvasom