Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

X-akták epizódnak készült, világsiker lett belőle

Bár az első rész forgatókönyvét eredetileg csupán az X-akták egyik epizódjául szánták 180-as járat címmel, a végül mozihosszúságban, A végső állomás-ként megszülető film bebizonyította életképességét.
A műfaj rajongói szerint a filmmel új fejezet kezdődött a horrorban, és kultuszsikerét az is bizonyítja, hogy elkészülhetett az ötödik folytatás is. Az alapötlet a régi: a halált nem lehet becsapni, ha valaki véletlenül ússza meg a végét, azért visszajön a kaszás.

De minden film más és más: a fejlődés nemcsak a technikában és az egyre rafináltabb halálnemek megkoreografálásában érhető tetten, hanem sokkal egyszerűbben is: a halottak számában.


Az ötöfik rész forgatásán.
Az ötödik rész forgatásán.


Az interneten már megjelentek az első statisztikák: az első részben 6, a másodikban 8, a harmadikban 10, a negyedikben 11 valóságos és 13 vizionált szörnyű haláltusát mutattak meg az alkotók. Az összesen 48 halottból 13-at agyonüti valami, 10-et lefejeznek, 8 szereplő végzi tűzben vagy robbanásban és ugyanennyit vágnak ketté vagy több darabba. 4 rokonszenves fiatal figurát autó gázol el, 2-nek vájják ki a szemét, a kibelezés és a megfojtás egy-egy szereplő végzete.

Végső állomás 5. 3D előzetes

Az alkotók egyelőre nem hajlandók elárulni, mit tartogat Végső állomás 5. 3D (The Final Destination 5 3D, hazai bemutató: szeptember 8.) – de eddig minden folytatás felül tudta múlni elődjeit. A film 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető lesz a hazai mozikban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hupikék törpikék - jön a folytatás

A Hupikék törpikék 3D hatalmas világsiker. A törprajongóknak 2013. augusztus 1-ig kell várniuk a következő izgalmas kalandra. Tovább olvasom