Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

X-Faktor: a lányok és a fiúk is megtudták a mentorok döntését

Alföldi Róbert, a lányok, valamint Tóth Gabi, a fiúk mentora is meghozta döntését, hogy ki az a három-három énekes, akikkel szeretnének együtt dolgozni a következő hónapokban, ezzel pedig kialakult az X-Faktor 2013 élő adásainak mezőnye.
Alföldi Róbert Budapesten, hűséges kutyája oldalán fogadta mentoráltjait, de hogy egy zenében jártasabb személy is segítségére legyen Robinak, ezért Keresztes Ildikót is meghívta, aki mentorsegédként segített Alföldinek a végső döntés meghozatalában - olvasható az RTL Klub honlapján.

Olajos Eszter nagyon meglepte Alföldit, hiszen az előző fordulókban mindig rossz érzései voltak a lánnyal kapcsolatban, most azonban Eszter a külsejével, és az előadásával is nagyobb hatást gyakorolt Robira, mint eddig bármikor.

Eckert Anikó, mentora szerint hajlamos túlfinomkodni az előadást, így pedig nem egyértelmű, hogy mire képes, Alföldiben a legnagyobb kérdés az volt, hogy van-e több, van-e elég ebben a lányban?

Molnár Melináról Keresztes Ildikó azonnal kijelentette, hogy ő minden további kérdés nélkül vinné is magával az élő showba, annyira jó volt amit a lány csinált.

Péterffy Lilinek mentorát, és annak segédjét is sikerült lenyűgöznie. Alföldi az eddigi találkozásaik alkalmával sosem került még annyira a lány hatása alá, mint most a mentorházban, Ildi szerint pedig az eddig hallottak közül Lili volt a legjobb versenyző.

Nagy Nóra Alföldi szavaival élve be volt tojva egy kicsit, sőt nem is kicsit. Robi erre az izgulásra fogta azt, hogy Nóriból nem jött elő az az őserő, ami az eddigi fordulók alatt jellemezte a lányt.

Batánovics Lili minden színpadra lépés előtt fél, ezt pedig mentora is észrevette, aki nem biztos abban, hogy ez jó jel, hiszen ez egy olyan műsor, amelyben lelkileg is alkalmasnak kell lenni a kihívásokra.

A produkciókat követő este nem sikerült túl nyugodtra Alföldi Robi számára, hiszen két nehezen meghozott döntés után az utolsó továbbjutó személyéről nem tudott döntést hozni. Alföldi Batánovics Lilit, Eckert Anikót és Péterffy Lilit viszi magával az élő showba.

Tóth Gabi nagyon tartott attól, hogy milyen hatással lesz fiaira az a tény, hogy nekik van a legkevesebb esélyük a továbbjutásra, ugyanis ők heten küzdenek az élő showba kerülésért. Ez persze nem csak a versenyzőknek probléma, hanem Gabinak is nehézséget okoz, mert neki eggyel több jó hangú énekestől kell megválnia, mint mentortársainak. Ebben a nehéz döntésben egy olyan társ kellett Gabi mellé, akiben az X-Faktor legfiatalabb mentora vakon megbízik, úgy szakmailag, mint emberileg, így nem is jöhetett szóba más a mentorsegéd szerepére, mint testvére, Tóth Vera.

Horváth Dávid, produkciója után nagyon csalódott volt. A szőke fiú úgy érezte, hogy elrontotta a dalát, de ami ennél is nagyobb baj,hogy ezt Gabi és Vera is így látta, szerintük az izgulás nagyon rossz hatással volt Dávid produkciójára.

Csordás Ákos fellépése után Gabi egészen addig a könnyeivel küzdött, míg Vera nem fogalmazta meg kételyeit, miszerint Ákos előadásában volt egy kis színház is, tehát nem volt teljesen őszinte a produkció.

Nagy Richárd leginkább a mentorsegédet nyűgözte le, Vera szerint ugyanis Ricsiben megvan valami olyan fűszer, amit a hét fiú közül most látott először a produkciók során.

A Manó becenévre hallgató Ráduly Botond, mentora szerint most énekelt a legjobban, viszont ennek ellenére nem volt annyira magával ragadó, mint a korábbi fordulókban, ami kérdéseket és ellentmondásokat vetett fel Gabiban a fiúval szemben.

Karapándzsity Kristóf nem volt elégedett magával produkciója után, pedig ha hallotta volna a mentorsegéd reakcióját, biztosan átértékelte volna magában fellépését. Vera két olyan fogalmat használt egy mondatban, ami eddig talán még sosem szerepelt hasonló szövegkörnyezetben sem, ez pedig nem más, mint Kristóf, és a szexiség. Ezt a szokatlan párosítást eleinte Gabi sem tudta megérteni, de Vera kitartott véleménye mellett miszerint olyan hatással volt rá Kristóf előadásmódja, hogy szinte vetkőzni támadt kedve.

Tóth Marcell hiába teljesített jól, produkciójával nem tudta teljesen feledtetni Gabi emlékét, amikor leblokkolt a Táborban. A mentorsegédként tevékenykedő idősebb testvér azonban védelmébe vette Marcit, mondván a fiú most sem blokkolt le, miért kéne azon gondolkozni, hogy valaha le fog még?

Szabó Ádám profi. Ráadásul nem csak a hangszerén játszik kimagasló szinten, hanem énektudásával is rászolgál arra, hogy a mezőny legjobbjai között tartsák számon, de talán pont a profizmusa az, amitől egy kis hiányérzete lehet a hallgatónak. Ádám nem mer ösztönös lenni, csak arra figyel, hogy minden hang tökéletesen a helyén legyen.

Gabi a produkciók után úgy ült le egy utolsó egyeztetésre testvérével, hogy egy továbbjutóban már teljesen biztos volt, tehát már csak két kiadó hely maradt a fiúk számára. Rövid beszélgetés után a második szerencsésben is megállapodott mentor és segédje, viszont a harmadik emberről más volt a véleményük. Vera megpróbálta meggyőzni húgát, hogy az általa preferált énekest vigye magával az élő showba, de Gabi megtörhetetlen volt, és nem fogadta meg nővére tanácsát.

Tóth Gabi Szabó Ádámot, Tóth Marcellt és Csordás Ákost viszi magával az élő showba.

A Mentorok házának második részében látott produkciókat ide kattintva nézheti meg! 

A 2013-as X-Faktor élő adásainak mezőnye:

Csapatok:
ByTheWay, MDC, Fat Phoenix. Mentor: Szikora Róbert

25 év felettiek: Bozsek Márk, Danics Dóra, Krasznai Tünde. Mentor: Geszti Péter

Lányok: Batánovics Lili, Eckert Anikó, Péterffy Lili. Mentor: Alföldi Róbert

Fiúk: Szabó Ádám, Tóth Marcell, Csordás Ákos. Mentor: Tóth Gabi

Olvasóink írták

 • 5. Pirát 2013. október 07. 20:43
  „elég sokatmondó, ahogy el tudtok fecserészi a senkikről és a semmiről, évről-évre...”
 • 4. Roland1000 2013. október 07. 10:59
  „Zotya! Akkor módosítok: egyértelműen jobb volt mindkettőjüknél a Kristóf. És az sem szubjektív, hogy Zámbó Krisztiánnál sok jobb volt anno a válogatón... A "szerintem"-et csak azért írtam oda, hogy megnyugtassam a lelked, de ha már azt írtad, hogy az a lényeg, akkor én meg módosítottam.:) Szerintem nem az a lényeg. Igenis elvárható lenne az a szakmaiság, ami ezekben a mentorokban nem nagyon van meg. Tóth Gabit nagyon befolyásolja a külső, és az alapján döntöget... A pasit nézi, nem az énekest. És abszurdum az is, hogy az a rockabilly csapat kiesett Szikoránál, hiszen sokkal jobbak, profibbak, mint az a 3 fiúból álló csapat. Na de, nem nézték ki a rockabilly csapatból a sokoldalúságot. Tényleg azt hiszik, hogy csak egy kaptafára játszanak mindent? Na mindegy, csapat úgysem nyer itthon soha.”
 • 3. Zotya100 2013. október 07. 10:44
  „2. - A "szerintem"-en van a hangsúly! Nem mindenki gondolja úgy, ahogy Te, vagy ahogy Tóth Gabi, vagy bármelyikünk. Sajnos ez is szubjektív, mint minden más, amiről emberek döntenek.”
 • 2. Roland1000 2013. október 07. 10:01
  „Tóth Marcellnél és Szabó Ádámnál is jobb volt Karapándzsity Kristóf , és Manó is. Sajnálom mindkettőt. Na de, az ő külsejük nem volt elég flancos Tóth Gabinak. Kristóf előadásai élményszámba mennek, és a legjobb volt - szerintem.”
 • 1. pog 2013. október 07. 09:10
  „óriási tapasztalattal Tóth gabi , vagy talán nem vállalta más alkalmas ember a mentor szerepét..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nobel-díj - Mire költik a kitüntetéssel járó pénzt?

Anyagi függetlenségüket biztosítják, jótékonykodnak vagy vesznek maguknak egy krokettpályát? A… Tovább olvasom