Délmagyar logó

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 12°C | 24°C

Zenével fogadták a Holdra érkező űrhajósokat

Ön mit érezne, ha éppen a Hold sötét oldalán járna, majd furcsa, eddig még soha nem hallott muzsikaszót hallana úgy, hogy az összes rádió csatorna blokkolva van?
Két hónappal az 1969-es holdraszállás előtt az Apollo 10 legénysége melegítette be Armstrongéknak a terepet. A három fős legénység feladata az volt, hogy teszteljék azokat az eszközöket, amiket a később érkező Apollo 11 fog használni a történelmi esemény során. A küldetés teljesítéséhez a Hold sötét oldalán is végig kellett utazniuk, ahol körülbelül 1 órára megszakadt a Földdel való rádiókapcsolat.

A nyilvánosság úgy tudja, hogy az akció során minden rendben ment, azonban a NASA Unexplained Files legújabb részéből kiderül, hogy ez mégsem teljesen így volt.

Habár az utazás és a műveletek végrehajtása során semmi komplikáció nem merült fel, az űrhajósok furcsa muzsikát hallottak a rádión keresztül úgy, hogy a kapcsolat nem élt. Az asztronauták ehhez foghatót még soha nem hallottak, valami olyasmire emlékeznek vissza mintha földönkívüli füttyszó lett volna hallható.
 

Al Worden, az Apollo 15 legénységéből később úgy nyilatkozott, hogy ha ez valóban megtörtént, akkor valaminek lennie kell a Hold sötét oldalán, amit a NASA szeretne eltitkolni a nyilvánosság elől.

Az Űrhajózási Hivatal technikusai viszont úgy gondolják, hogy ez csak egy sima rádióhullám visszacsatolás lehetett, aminek nem kell különösebb figyelmet tulajdonítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így nem osztja szét a vagyonát Mark Zuckerberg

Így nem osztja szét a vagyonát Mark Zuckerberg
A megosztáson alapuló játék szerint Mark Zuckerberg másnap postással küldi a pénzt, ha lájkoljuk az… Tovább olvasom