Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Zorán decemberi Aréna-koncertje CD-n és DVD-n

DVD-t és CD-t is tartalmaz az a most megjelent kiadvány, amely Zorán tavaly decemberi Körtánc - Kóló című, a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncertjét örökíti meg.
"Pályafutásom során talán soha nem volt olyan sűrű időszak, mint az elmúlt csaknem másfél évben. 2011 elején fogtunk bele a Körtánc - Kóló című stúdióalbum írásába, az anyag ősszel jött ki, közben elkezdtük a felkészülést a decemberi Aréna-koncertre. A teltházas fellépésről egy válogatás február végén egy hetilapot kísérő CD-n jelent meg, az élő felvétel márciusban egy kétrészes tévéműsorban volt látható az m1-en, az MR2-Petőfi rádió is leadott belőle egy órát, most pedig elkészült az anyag DVD+CD változata" - sorolta Zorán a kiadvány keddi budapesti bemutatóján.

A koncertfelvételt az MTVA készítette, a korongokat a Universal Music adta ki. A DVD-n harminc dal szerepel, a CD-n tizenhat, közöttük a 70 éves énekes pályafutásának legnagyobb sikerei, a tavalyi album több felvétele, két szám (Magyarország, Miénk itt a tér) az LGT tagjaival közösen, Rúzsa Magdival pedig az Ederlezi című dal.

"Ő magyar családban Szerbiában nőtt fel, én szerb családban Magyarországon, a dalt két nyelven adtuk elő. Egy-két kivételtől eltekintve korábban soha nem énekeltem szerbül színpadon" - idézte fel Zorán.

Mint mondta, korábban ritkán fordult elő, hogy aktuális koncertműsorába egy-két új dalnál többet beépített volna, a már platinalemezzé vált Körtánc - Kóló számai közül azonban hat (Ballada a mamákról, Mondtam neked, Esküvő, Mikor növünk fel?, Szabadságdal, Kóló) is része lett az új programnak, a Kóló egyenesen a ráadás ráadása, "kiszorítva" onnan a 35 éve biztos záró számot, az Apám hittét.

"Az egyik legjobb lemezemnek tartom a Körtánc - Kólót, amelynek szerzői között állandó társaim, Presser Gábor és testvérem, Dusán mellett Jávori Ferenc Fegya is szerepel. A mostani kiadvány megjelenésével nagyjából pont kerül az elmúlt időszak végére, ebben a benne volt egy tizenöt állomásos idei tavaszi előadássorozat is, amely szerencsére szintén végig telt házzal zajlott" - jegyezte meg Zorán.

A koncerten Zoránnal állandó zenekarának tagjai, vagyis Horváth Kornél (ütőhangszerek), Sipeki Zoltán (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Gyenge Lajos (dob), Kovács Péter Kovax (billentyűs hangszerek), Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara (vokál) szerepeltek, vendégzenészként a már említett LGT-tagok és Jávori mellett például még Pejtsik Péter (hegedű), Szabó Tamás (szájharmonika) és Kovács Ferenc (trombita) is közreműködött.

Az előadóművész még a tavaly decemberi Aréna-koncert előtt azt mondta: tizedik alkalommal lép fel a Sportarénában, illetve annak elődjében, a BS-ben és jövőbeni tervei között nem szerepel egy újabb ilyen nagyszabású koncert. Mint most kiemelte, több száz ember dolgozott a sikeres megvalósítás érdekében.

"Hogyan tovább? A lemezkészítés rapszodikus kimenetelű kérdés, de nem mondom, hogy valamikor majd ne legyen egy újabb" - fogalmazott egy kérdésre válaszolva Zorán, Dusán pedig hozzátette: "Tőlem mehet".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haza akart jutni, eltérített egy trolit Oroszországban

Trolibuszt térített el Oroszországban egy részeg férfi, hogy éjjel hazajusson. Tovább olvasom