Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

26 szegedi hallgató kapott ösztöndíjat

Szeged - Alapvetően olyan kiemelkedő képességű hallgatóknak szól, akik kötődnek a gazdasági vagy jogi képzésekhez.Idén azonban a természettudományi és a pedagógusképző karról is pályáztak.
Az SZTE Szegedi Tehetségpont a Nemzeti Tehetség Program támogatásával meghirdetett egy ösztöndíj lehetőséget alapvetően olyan kiemelkedő képességű hallgatóknak, akik kötődnek a gazdasági vagy jogi képzésekhez. Néhányan más területről is pályáztak, például a természettudományi és a pedagógusképző karról.

Többen már másodszor részesültek az idén ösztöndíjban. Fotó: Vida-Szűcs Imre
Többen már másodszor részesültek az idén ösztöndíjban. Fotó: Vida-Szűcs Imre

– Az elbírálásnál a Kiválósági Lista szempontrendszerét is érvényesítettük, ezért sokan ismét ösztöndíjat vehetnek át azok közül, akiket nemrég jutalmaztunk – mondta Badó Attila, a Tehetségpont vezetője a keddi ünnepségen az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában. Összesen 69 pályázat érkezett be az egyetemről, a pályázók közül 26 diákot részesítettek egyszeri, maximum 200 ezer forintos ösztöndíjban. A pályázatok elbírálását az SZTE Gazdaságtudományi Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar közösen bonyolította le.

Szabó Gábor, az SZTE rektora a díjátadás előtt úgy fogalmazott, amellett, hogy egy egyetemnek tisztességes oktatást kell adnia mindenkinek, aki tanulni akar, legalább ugyanilyen fontos, hogy a tehetségek kibontakozhassanak. Nekik és a hallgatótársaiknak is így a legjobb, hiszen a tehetséges hallgatók inspirálják a többieket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vörösiszap katasztrófa által érintett településeken kutattak az SZTE hallgatói

A kérdőíves kutatásukból kiderült, hogy a lakosságnak miként sikerült feldolgozni a katasztrófát, illetve mennyire tartják veszélyesnek lakóhelyüket. Tovább olvasom