Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

3D barlangászati előadás a Jakucs László földrajzverseny döntőjén

Második alkalommal rendezik meg a SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai tanszékén a Jakucs László Földrajzversenyt.
A 2012/2013-as vetélkedőre 136 kétfős csapat regisztrált az ország minden részéről és a határon túlról is. Az idei kiemelt téma: „Magyarország barlangjai, különös tekintettel a Béke-barlangra" aktualitását az adja: idén 60 éve, hogy Jakucs professzor felfedezte az Aggteleki-karszt második leghosszabb barlangját, a Béke-barlangot. azon Jakucs László élete végéig izgatottan kutatta a barlangok világát.

Az első forduló írásbeli feladatlapját minden csapat a saját iskolájában írta meg. A legjobb 24 csapat 2013. március 8-9-én, Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken mérheti össze tudását érdekes elméleti és gyakorlati feladatok
segítségével. A csapatokat izgalmas feladatokkal várják a szervezők, a hagyományos számonkéréseken túl ugyanis olyan feladatok is lesznek, amelyekkel még nem találkoztak a középiskolások, lehetőséget adva ezzel tudásuk, képességeik fejlesztéséhez.

Játékos geocaching versenyen megismerhetik a GPS használatát, laboros feladatok során kísérletezhetnek talajokkal, vizekkel a gyakorlatban megtapasztalva ezzel különböző földrajzi törvényszerűségeket, folyamatokat. Ezen kívül tesztekkel, és szóbeli előadással is bizonyítaniuk kell a versenyző csapatoknak, a verseny legvégén pedig kvíz vetélkedő zárja a programot.

2012. március 8-án a tanszék meghívására Egri Csaba geográfus, a Vidékfejlesztési Minisztérium barlangtani referense igazi térélményt nyújtó 3 dimenziós vetítést mutat be barlangokról professzionális technika segítségével.

Helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.
Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport Földtudományi Nagyelőadó
Időpont: 2013. március 8. 15:30

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új etiópiai atkafajok őrzik a megölt szegedi kutatók nevét

Két, a tudomány számára újonnan felfedezett etiópiai atkafajt neveztek el Fábián Tamásról és Szabad… Tovább olvasom