Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Albert Camus, QR-kóddal olvasva

Plakátokról, QR-kóddal olvasható majd le a Szegeden nyíló Albert Camus-kiállítás anyaga. Az író születésének 100. évfordulója van, az Alliance Française különleges tárlatot hoz Szegedre.
Albert Camus
Albert Camus

Az Albert Camus e-kiállítást november 27-én 15 órakor dr. Csernus Sándor bölcsészkari dékán, a szegedi Alliance Française elnöke nyitja meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában.
Albert Camus a Wikipédián
Digitális kiállítást mutat be Albert Camus születésének 100. évfordulója alkalmából az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület és a Klebelsberg Kuno Egyetemi Könyvtár Szegeden.
A kiállítás ismeretanyaga QR-kódok leolvasásával érhető el okostelefonnal vagy táblagéppel a helyszínen francia, angol, spanyol, német, arab, kínai nyelveken.

A QR-kódok útján 7 plakátról olvashatók le az író életéhez kapcsolódó dokumentumok.

Az installációhoz fejlesztett alkalmazást (az Institut Français Albert Camus fejlesztése) Wifi-vel helyben lehet telepíteni; ezen keresztül tud a közönség a szöveges, képes, audió- és videó-dokumentumokhoz jutni. A teljes anyag megtekintése kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Korábbi Alliance Francaise-események:
Az izgága enciklopedista, Denis Diderot napja Szegeden
Sartre-konferencia az Alliance Française-nél

A digitális Camus néhány művének első oldalaiba is bele lehet lapozni. A könnyebb olvashatóság érdekében a legtöbb dokumentumra rá lehet közelíteni, és mindegyikhez kommentár is tartozik.

Az audiovizuális anyagokban hallható Camus hangja, olvashatók a Közöny első lapjai, valamint láthatjuk Albert Camus-t az irodalmi Nobel-díj átadásakor, színházi műveiről nyilatkozva, vagy miközben torreádort játszik.

Szóljon hozzá Facebook-oldalunkon!


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prima Primissima Díjra jelölték Bor Zsolt lézerfizikust

A magyar tudomány kategóriában Prima Primissima Díjra jelölték Bor Zsolt szegedi lézerfizikust. Tovább olvasom