Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Anikó és a pink napszemüveg az állásbörzén

Szeged – Az informatikai cégek látványos többségben voltak a Szegedi Tudományegyetem szerdai állásbörzéjén, de egy biomérnök hallgató is sikerrel vadászott szakmai gyakornoki helyre.
– Leginkább a szakmai gyakornoki helyek érdekelnek. Tavaly voltak cégek, amelyek segítségével Dániába vagy Svédországba is el lehetett utazni. Most is ilyenekre vadászok. Nagyon hasznosnak tartom az itt elérhető tanácsadásokat. Láttam, hogy az egyik standnál segítenek az önéletrajz megírásában is – mondja Kiss Anikó biomérnök szakos hallgató. Szívesen utazna más országokba, hiszen itt a szakmai fejlődés mellett nyelvismeretét is fejleszthetné. Angol és német nyelven is jól beszél, de úgy érzi, van még mit csiszolnia.

Anikó és a pink napszemüveg az állásbörzén. Fotó: Salánki Zsófia (galéria)

Több standnál is érdeklődött, többnyire sikerrel, például egy újra fellendülőben lévő, főként kozmetikai termékeket gyártó cégénél. Számos helyen tartottak neki részletes tájékoztatást, szívesen fogadták jelentkezését. Természetesen az elmaradhatatlan promóciós ajándékokat is széles mosollyal köszönte meg, például egy virág alakú tollat.

– Az a tapasztalatom, hogy a résztvevő cégek többsége az informatikával foglalkozik. Mindenütt csak a szoftver, IT feliratokat látni. Vannak előadók – amit egyébként pozitívnak tartok –, akik nem várják meg, hogy valaki odamenjen, hanem megszólítják az arra sétáló hallgatókat. Bár az ilyenkor hallható mondat számomra és számos hallgató számára is lelombozó lehet: informatikusnak tanulsz? Aki nem, az sétálhat tovább – panaszolja Anikó. De két olyan céget is talált, ahol szívesen venne részt szakmai gyakorlaton, vagy a későbbiekben akár dolgozna is náluk.

Meglepő volt viszont, amikor az egyik standhoz odalépett, és a kedvetlen arcú előadó hölgy épp a barátnőjével társalgott. Átnyújtott Anikónak egy névjegykártyát: ha valami kérdése van, majd hívja fel. Ezután, mintha mi sem történt volna, folytatta rendkívül fontos tárgyalását.

Anikó és a pink napszemüveg az állásbörzén. Fotó: Salánki Zsófia (galéria)

– Én már készülök betörni a munkaerő piacra, ezért konkrét álláslehetőségeket keresek. Fizika szakos hallgatóként természetes, hogy meglátogatom az ELI standját is. Szívesen mennék külföldre is, de ha Magyarországon maradok, akkor Szegeden szeretnék dolgozni – mondja Puskás Árpád, miközben a résztvevő cégek katalógusát lapozgatja.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Kitti, a patkányagyvizsgáló

Sófi-ösztöndíjat kapott a fiatal szegedi biológushallgató, Kocsis Kitti. Tovább olvasom