Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Átadták a szegedi egyetem felújított Dóm téri épületeit

Szeged - A rekonstrukció a természettudományi képzés megújítását célzó program részeként valósult meg.
Helyszínbejárással egybekötött ünnepélyes átadást tartottak tegnap a Dóm tér 7–8. és 9. szám alatt található, szegedi egyetemhez tartozó két oktatási épületben. Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója elmondta: az SZTE Egyetemi Tudás-sétány 7 milliárd forintos összköltségű rekonstrukciójának zárómomentumaként a természettudományi képzések helyszínéül szolgáló laborok, előadótermek 2 évig tartó felújítása, modernizálása zárult le.

Átadták a szegedi egyetem felújított Dóm téri épületeit. Fotó: Frank Yvette (galéria)
Szabó Gábor rektor úgy fogalmazott: a Dóm tér oktatási épületei a 20. század elején külföldi példák alapján, a legkorszerűbb színvonalon készültek el. A most lezárult fejlesztésnek köszönhetően – amelynek részeként 400 millió forintért korszerű eszközöket, műszereket is vásárolt az egyetem – a 21. század kihívásainak megfelelő körülmények között folyhat az oktatás, kutatás. Elsők között tesztelte az egyik előadótermet, amikor az átadás előtt rendhagyó, kísérletekkel teli fizikaórát tartott a vendégeknek és a sajtónak.

A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat keretében a korszerűsítéseknek köszönhetően előtérbe került a legújabb és legjobb elérhető technológiai megoldások használata, modern információtechnológiai támogatást kaptak a laborok és a közösségi terek; akadálymentes épített környezet fogadja az egyetemi polgárokat. Az épületegyüttes egésze korszerű geotermikus hűtési-fűtési rendszert kapott. Az uniós támogatással megvalósult projekt összköltsége 1,5 milliárd forint.

Olvasóink írták

  • 1. medikus 2012. szeptember 20. 20:24
    „Kár, hogy ugyanabban az épülettömbben helyet foglaló orvoskari laboratóriumokat (Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet, Népegészségtani Intézet stb.) nemes egyszerűséggel kihagyták.
    Kár érte, mert itt is lett volna mit hőszigetelni, akadálymentesíteni és az eszközbeszerzések is ugyanilyen fontosak lettek volna... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatók és dolgozók együtt a szabadtéri színpadán

A Szegedi Szabadtéri Játékokon a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) dolgozói mellett az universitas… Tovább olvasom