Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Campus Hungary: külföldre, de nem Erasmusszal

Március 10-éig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjaira: olyan program, amellyel akár féléves külföldi részképzésen is részt vehet a jelentkező, ehhez 150–220 ezer forintos támogatást is kaphat.
Campus Hungary néven indított nemzetközi hallgatói mobilitást támogató programot még az ősszel a fővárosi Balassi Intézet a Tempus Közalapítvány együttműködésével, amelyre szegedi hallgatók is pályázhatnak.

A programban elnyerhető ösztöndíjak célja, hogy a magyar felsőoktatási intézményekből minél több hallgató tanuljon külföldön, fejlessze nyelvtudását, és hazaérkezését követően itthon kamatoztassa a megszerzett ismereteket. A mobilitási program másik fontos feladata, hogy minél több külföldi hallgatót vonzzon a magyar felsőoktatási intézményekbe.

Azok a főiskolások és egyetemisták pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és van legalább két lezárt félévük (MA/MSc és a PhD-hallgatók esetében ez nem feltétel). Pályázhatnak olyan, a doktori disszertáció előtt álló PhD-hallgatók is, akik a pályázat leadásához képest legfeljebb két évvel korábban abszolváltak.

A pályázat feltétele, hogy a jelentkező középfokú szinten beszélje a megpályázott tanulmányok munkanyelvét, amely az esetek többségében természetesen az angol. A hazaérkezés után szakmai beszámolót kell készíteni, le kell adni a fogadó intézmény igazolásait is. Bármilyen külföldi, akkreditált felsőoktatási intézménybe vagy kutatóintézetbe, múzeumba vagy levéltárba lehet jelentkezni, amelyet a küldő intézmény jóváhagyott. A részképzés legalább 12, maximum 26 hét lehet. Az ösztöndíjat idén április 30. és 2014. augusztus 31. között kell felhasználni.
Az ösztöndíj összege havi 150–220 ezer forint. A jelentkezési időszak február 10-étől március 10-éig tart, a pályázatot a Campus Hungary oldalán nyújthatják be az érdeklődők.

Az elbírálásnál a súlyozott féléves átlagot, a tudományos tevékenységet és a beadott munkatervet veszik figyelembe. Előnyt élveznek az OTDK-helyezettek, azok, akik műszaki vagy természettudományos területen tanulnak, illetve akik vállalják, hogy tanulmányaik alatt blogot írnak, élménybeszámolót készítenek, vagy hazatérésük után előadást tartanak. Előny az is, ha a kint elvégzett tanegységeket a küldő intézmény beszá-
mítja az itthoni tanulmányokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon fáj a Hallgatói Hálózatnak

A Dugonics téri József Attila szobor előtt tartott rövid demonstrációt a Hallgatói Hálózat szegedi szervezete péntek délután. Tovább olvasom