Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Cataflame: hatásos, mégsem gyógyszer

Szegedi orvostanhallgatók alapították a Cataflame nevű zenekart, a tagok jótékonykodásra használják zenéjüket.
– A hatfős bandában ma már van egy biológus is, de az alapítok mind orvostanhallgatók. Együtt kezdtük az egyetemet, rendelkeztünk némi zenei háttérrel, úgy döntöttünk, összeállunk egy bandává – meséli Fülöp Viktor, a Cataflame együttes szólógitárosa. A most ötödéves orvostanhallgató 2011-ben ismerőseivel akkoriban egy bulizenekart szeretett volna összehozni, ami olyan dalokat játszik, amiket mindenki szeret. Például LGT-t, Metallicát, olyan muzsikát, amit sokan ismernek, és az közönség jól érzi magát a koncert alatt. Azóta történt néhány változás és tagcsere, így került biológus is hozzájuk. 

A banda arról híres a karon, hogy harmadik éve fellép a Ne állj le! elnevezésű jótékonysági koncerten, ahol immár főszervezők is. A  Rongy Kocsmában tartott koncert teljes bevételét a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványnak utalják. Az idei összegről még nincsenek pontos számaik, de korábbi években például egy inkubátor megvásárlásához járultak hozzá. Nevük mindenkit egy gyógyszerre emlékeztethet.
     
– Olyan nevet akartunk, ami összefügg az orvosi karral, mégis vagány, ezért találtam ki "Cataflame" nevet – eleveníti fel Viktor a három évvel ezelőtti választását. A banda neve így csak egyetlen betűben különbözik a Cataflam nevű fájdalomcsillapító gyógyszertől.

– Amíg tudjuk csináljuk tovább és zenélünk. Ha van időnk próbálunk, de az orvosi kar elég sok elfoglaltsággal jár. Jövőre leszek utolsó éves, nem biztos, hogy belefér majd az időmbe a banda, és az est megszervezése – mondja mellkassebésznek készülő fiatalember. 

A Cataflame zenekar koncertje a szegedi Rongy kocsmában. Fotó: Sada Domokos - Sadaweb.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SzegedBoost: okos hallgató van elég, álljanak elő az ötletekkel

Fél éves születésnapját ünnepli a SzegedBoost csapata. Aki még nem hallott róluk, az biztosan nem… Tovább olvasom