Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Diplomamentő program - képzések augusztus végétől

Szeged - Közel 14 ezer ember bevonását tervezik Magyarországon a Diplomamentő programba, amelynek képzéseire tegnap kezdődött a jelentkezés.
– A hétfői nappal megnyitottuk a Diplomamentő program konkrét képzéseire vonatkozó jelentkezési felületet a regisztrált ügyfeleink részére. Az országban ebben a pillanatban 91 képzésre lehet jelentkezni. A képzések folyamatosan frissülnek – közölte lapunk érdeklődésére hétfőn Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az első képzések augusztus végén el fognak indulni. A tegnap megnyitott 91 képzés 1188 főre vonatkozik, de a programba összesen 13 ezer 730 fő bevonását tervezik. Csongrád megyében Szegeden, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Kisteleken terveznek nyelvtanfolyamokat.

Egy regisztrált jelentkezőtől megtudtuk, egyelőre nem túl nagy a választék. Szegeden német nyelvtanfolyamra lehetett a megnyitás után jelentkezni az internetes rendszerben, a képző intézmény a Tudomány Nyelviskola Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A pályázóknak e-mailben kiküldték, hogy a képzések listája folyamatosan bővül, így érdemes mindennap figyelni, mik közül lehet választani. A jelentkezési határidő lejárta után mindenki értesítést kap a szintfelmérő időpontjáról és helyszínéről. Eredményesen teljesített szintfelmérő nélkül a programban nem lehet részt venni.

Megírtuk, az állam azoknak hirdet ingyenes nyelvtanfolyamokat angol, német és francia nyelvből, akik csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg a diplomájukat. Csak azok jelentkezhetnek, akiknek jelenleg nincs hallgatói jogviszonyuk, de az államvizsgát sikeresen letették. Magyarországon körülbelül 50 ezer embert választ el a nyelvvizsga a diplomától, ez a felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősmagyar nyári lovastábor a gyálaréti Borostyán Birtokon!

Szeged belvárosától 8 km-re, a Tisza-part mellett található a 20 hektáron elhelyezkedő ,,Borostyán´´… Tovább olvasom