Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: JGYPK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának életéről a társadalmi tanulmányokat folytató Szekeres Orsolya beszélt a delmagyar.hu-nak.
A társadalmi tanulmányok szak véleményem szerint sok szempontból kiváló választásnak bizonyul. A szociológia és a politológia nagyon érdekes tudományok, ezen a szakon mindkettőről elég sokat meg lehet tudni. A társadalmi tanulmányok képzés a diplomaszerzést követően számos lehetőséget biztosít a végzettek részére: többféle továbbtanulási irány közül lehet választani, bárki elkezdheti a pedagógusképzést vagy folytathat politológiai, esetleg nemzetközi tanulmányokat – akár itt, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, akár másik felsőoktatási intézményben. Még annak is nagyon hasznos lehetnek a társadalmi tanulmányok, aki egyelőre nem igazán tudja, hogy mit szeretne kezdeni magával, hiszen ezen a szakon hamar kiderül, hogy milyen irányba érdemes elindulnia, hogy mi érdekli; de annak is fennáll a lehetősége – éppen a szak kínálta sokféle irányból kifolyólag –, hogy a későbbiekben váltson.

Szekeres Orsolya szerint a társadalmi tanulmányok képzés a diplomaszerzést követően számos lehetőséget biztosít a végzettek részére. Fotó: Segesvári Csaba
Szekeres Orsolya szerint a társadalmi tanulmányok képzés a diplomaszerzést követően
számos lehetőséget biztosít a végzettek részére. Fotó: Segesvári Csaba

A Szegedi Tudományegyetem, illetve a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar pedig nagyon jó választás. Nekem rengeteget jelent, hogy többféle módon támogatja a hallgatóit, így a féléves bérlet és a jegyzettámogatás kiemelkedő segítségnek számít. Nagyon jó a légkör és remek hangulat van a főiskolán, emellett nagyon szeretek Szegeden élni. Ez mégiscsak egy nagyváros, sok lehetőséggel, mégsem túlzsúfolt, mint Budapest. Az emberek sokkal közvetlenebbek és számomra rokonszenvesebbek is. Itt még nem fordult elő velem olyan – mint a fővárosban –, hogy felültem a buszra és úgy tekintettek rám, mintha nem odavaló volnék; és az idősebbek sem löknek fel a járókeretükkel vagy tolakodik a többi utas a tömegközlekedési járműveken. Sokkal nagyobb empátiát találok az emberekben. Arról nem is beszélve, hogy minden egy helyen van, elérhető közelségben; a főiskola pedig a város szívében található, igen jó környezetben.

Szekeres Orsolya,
JGYPK, társadalmi tanulmányok

Olvasóink írták

 • 3. kovbel1 2011. február 18. 09:37
  „Remek cikk, kivéve:

  - a csaj egy <moderálva> nemzetiszocialista kis ..csa. Olyan ember, aki politológiát és szociológiát tanul, ott ez szerintem főbenjáró bűn egyrészt, másrészt a szak szégyene.

  - a JUGYU az SZTE óvodája, minden tekintetben

  - a szak tényleg nem rossz, de semmivel sem kínál jobb elhelyezkedési lehetőséget, mint a többi”
 • 2. nyuszat 2011. február 18. 08:13
  „A JGYPK nagyon sok tekintetben eltér a többi kartól.
  Sokkal barátságosabb a légkör, mint pl. a BTK-n, sokkal jobb az épületek felszereltsége, és az oktatás színvonala is nagyon jó!”
 • 1. kalkutta 2011. január 25. 00:59
  „Aranyos lány. Reméljük talál állást a JuGyu társadalmi tanulmányaival. Az melyik szak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hallgatók szeretik az SZTE-t

Szeged - Egy európai közvélemény-kutatás, a Trendence Graduate Barometer 2010 arról számol be, hogy… Tovább olvasom