Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: JGYPK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának életéről a társadalmi tanulmányokat folytató Varga Tamás beszélt a delmagyar.hu-nak.
Kaposvárról, egy kisvárosból jöttem tanulni a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karára. Bár Kaposvár azért nem annyira kicsi, Szegednél mégiscsak jóval kisebb. Először furcsa is volt számomra, hogy ez egy komplett és nagy egyetemi város, amit a fiatalok uralnak, és itt minden erről, rólunk szól – mégsem téved el az ember, mint mondjuk Budapesten. A kisváros után tehát nagy váltás volt Szegedre jönni, de elég jó döntésnek bizonyult, jól érzem itt magam. Azzal, hogy nagyobb, számos szórakozási módot találni, többféle programra is lehetőség nyílik, melyek közül rengeteg az egyetemhez kötődik. Egyszerűen nagyon-nagyon jól érzem magam itt, minden szempontból megfelelőnek tartom a várost és benne élni.

Varga Tamás: A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legkiválóbb egyeteme, vidéki viszonylatban pedig a legjobb. Fotó: Segesvári Csaba
Varga Tamás: A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legkiválóbb egyeteme,
vidéki viszonylatban pedig a legjobb. Fotó: Segesvári Csaba

Mindenki számára ismeretes, hogy a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legkiválóbb egyeteme, vidéki viszonylatban pedig a legjobb. Híres kiváló és felkészült tanárairól, emellett rengeteg nagyon jó képzés között lehet válogatni, az pedig az én számomra kifejezetten fontos szempont, hogy tudom, az itt szerzett diplomám érni is fog valamit a munkaerőpiacon. A magam részéről a társadalmi tanulmányok szakot szintén kifejezetten jó választásnak tartom, hiszen olyan komplex társadalomtudományi alapképzést biztosít, amely rengeteg mesterképzés alapjául szolgálhat: a szociológiai, nemzetközi tanulmányok, esetleg pedagógusi pályára készülőknek, de olyan alapot jelent, amellyel akár önmagában, továbbtanulás nélkül is tovább lehet menni, el lehet helyezkedni. Emellett azért nagyon jó a Juhász Gyula Pedagógusképző Karára járni, mert olyan, mint egy nagy család. A tanárok ismernek minket, tudják a nevünket és bármilyen problémával hozzájuk is bizalommal tudunk fordulni. Ez szerintem nagyon fontos, igen ritka érték ez a közvetlenség és nyitottság.

Varga Tamás,
JGYPK, társadalmi tanulmányok

Olvasóink írták

 • 4. kovbel1 2011. február 18. 11:31
  „Minden előttem szólóval egyetértek :)”
 • 3. szeged1 2011. február 04. 23:07
  „Az egy faszányos szak ám és nem épp a büféjellegéről ismert. vannak ott metál tanárok meg vizsgák.
  ez a gyerek meg hökös lett, most olvasom, a kis rigójancsi. :-D”
 • 2. faber 2011. február 02. 10:06
  „PK-s...mit vársz tőle...meg kis tacskó is még, csak a szórakozásról habog...lejött büfészakra, alszik órán, iszik utánna, átcsúszik a vizsgán...és minden király, mert anyu/apu/állam(mi) fizeti(jük) :) End of story.”
 • 1. szeged1 2011. február 01. 00:46
  „Hogy milyen össze-vissza beszél ez a gyerek. Nincs egy értelmes, összetett mondata...
  A fejéről nem is beszélve... :-D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: GYTK

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának életéről Törköly Dóra beszélt a delmagyar.hu-nak. Dóra gyógyszerésznek tanul. Tovább olvasom