Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: MK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának életéről a gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök szakon tanuló Bata Bertalan beszélt a delmagyar.hu-nak.
Szeged az a város, ahol születtem és felnőttem, így egyértelmű, hogy nagyon szeretem. Nemcsak azért, mert itt töltöttem a gyerekkoromat, hanem azért is, mert pici, de pörgős egyetemi város, az ember nagyon könnyen megtalálja a lehetőséget a kikapcsolódásra vagy a bulizásra, és olyan közegbe kerülhet, ahol hamar barátokra lel. A közös programok és célok révén fontos kapcsolati tőkét lehet építeni, legyen szó személyi vagy munkakapcsolatról. Bármilyen elfoglaltságot, egyetem melletti mellékállást vagy főállású munkahelyet is könnyen találni, ebből a szempontból Szeged szintén rendkívül sok lehetőséget kínál. Mindezek a későbbi „nagybetűs életben" – amire részben az egyetemi képzés készít fel – nagyon fontosak.

A város lakosságának nagy részét az egyetemisták teszik ki, akiknek számos lehetőségük van arra, hogy tanuljanak, sportoljanak, rendezvényekre járjanak. A Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara széles képzési kínálatot nyújt, mindenki megtalálja azt, ami igazán érdekli. Akár több kar is lehetőséget nyújt erre, egyazon képzésen belül. Ennek megfelelően a hallgatók magas szintű oktatásban részesülnek, amely a későbbi munkakeresésben nagyon nagy segítséget jelent majd, hiszen időközben több munkahelyen adódó problémára is felkészülhetnek. Az ELI megépülésével az oktatási és kutatási lehetőségek még szélesebb kínálatot nyújtanak majd, és ez egyértelműen magával vonja a többi kar fejlődését is, nem csak az érintett intézményekét.

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara széles képzési kínálatot nyújt, mindenki megtalálja azt, ami igazán érdekli. Fotó: Segesvári Csaba
A Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara széles képzési kínálatot nyújt,
mindenki megtalálja azt, ami igazán érdekli. Fotó: Segesvári Csaba

A gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök hallgatók több lábon álló szakot választanak, hiszen a diploma megszerzését követően azonnal munkába állhatnak vagy továbbtanulhatnak mesterképzésen, Szegeden vagy az ország bármely más gazdasági vagy agráregyetemén, hiszen e két tudomány mindegyikét igen részletesen, alaposan felkészült oktatók tanítják. Az itt végzők már eleve gyakorlattal lépnek jövendőbeli munkaadójuk elé, nem kell számukra részletesen elmagyarázni, mik lennének a teendőik az adott munkakörben.

Bata Bertalan,
MK, gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök

Olvasóink írták

 • 3. charli 2011. február 09. 19:28
  „nahát gyerekek, de könnyű véleményezni így név nélkül...
  gondolom nektek kevésbé jött be az élet...de rossz is lehet”
 • 2. shalomka 2011. február 09. 16:09
  „Olyan jóllakott óvodás feje van ennek a fiúnak! Biztos jó lehet a menza a Mérnök Karon.”
 • 1. Csillagszemű 2011. február 09. 13:07
  „moderálva>
  Az elhelyezkedési esélyekről meg csak annyit, hogy katasztrofális... A végzetteknek szinte alig van lehetőségük elhelyezkedni, elég csak körbe nézni a friss diplomások között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: MK

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának életéről Mezei Csaba beszélt a delmagyar.hu-nak. Csaba élelmiszermérnöknek tanul. Tovább olvasom