Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: TTIK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának életéről a földrajz szakos Vígh Nóra beszélt a delmagyar.hu-nak.
Jó értelemben véve nehéz helyzetben vagyok, ha Szegedről kell beszélnem és leginkább csak általánosságokat tudok mondani, mert ebben a városban születtem és nagyon szeretek itt élni. Teljesen mást jelent számomra, mint annak, aki ide jön tanulni és akár itt is marad, itt telepszik le és alapít családot. Számomra nagyon fontos helyszín Szeged, hatalmas jelentőséggel bír, rengeteg emlékem és élményem kapcsolódik hozzá. Az elfogultságom miatt szinte csak pozitív dolgokat tudok mondani róla, nagyon jó ez a város. Rendkívül sok lehetőség van benne, bármiről is legyen szó: kulturális programokról, bulizásról vagy akár csak a mindennapi élet dolgairól, arról nem is beszélve, hogy mennyire szép.

Vígh Nóra jó választásnak tartja a Szegedei Tudományegyetemet. Fotó: Segesvári Csaba
Vígh Nóra jó választásnak tartja a Szegedi Tudományegyetemet.
Fotó: Segesvári Csaba

Tapasztalataim alapján a Szegedi Tudományegyetemet jó választásnak tartom, bár a többi egyetemet vagy főiskolát annyira nem ismerem, így csak a máshonnan hallottak alapján tudom összehasonlítani a többi felsőoktatási intézménnyel. Az mindenesetre biztos, hogy jó híre van, amiben szerintem az is közrejátszik, hogy több kara van, és ezek mindegyikén színvonalas oktatás folyik. Jelenleg a Természettudományi és Informatikai Kar földrajz szakára járok, mert a későbbiekben mindenféleképpen az idegenforgalomra szeretnék szakosodni. Ez érdekel, ebben a szakmában szeretnék majd elhelyezkedni, amikor arra kerül a sor – és a Szegedi Tudományegyetemen belül a földrajz szak az egyetlen olyan képzés, amellyel később megkezdhetem az idegenforgalmi tanulmányaimat. Az országban nem sok felsőoktatási intézmény hirdet idegenforgalom szakot, és a meglévők megítélése is igencsak kérdéses. Ezzel ellentétben a Szegedi Tudományegyetemnek nagyon jó a megítélése önmagában és országos viszonylatban is. Ha itt folytathatom a tanulmányaimat, akkor Szegeden maradhatok, nem kell elmennem ebből a csodálatos városból.

Vígh Nóra,
TTIK. földrajz

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: BTK

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának életéről Takács Gábor beszélt a delmagyar.hu-nak. Gábor vallástudományt hallgat. Tovább olvasom