Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: TTIK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának életéről a matematika szakos Lakatos András beszélt a delmagyar.hu-nak.
Igazából makói vagyok, de félig Szegeden élek. Bár jellemzően kevesebb programra megyek el, mert igyekszem minél hamarabb hazamenni, azért látom, mennyire sok kulturális program van városszerte. Nemrégiben itt maradtam egy táncházban – nagyon jól éreztem magam, bár nem szoktam járni, csak a múltkor elnéztem az egyikbe –, de ezen kívül is számos lehetőséget találnak a hozzám hasonló fiatalok a szórakozásra vagy a művelődésre. Sok időt töltök a barátaimmal és rengeteg jó helyszín és program lehetősége közül választhatunk, bár tényleg viszonylag kevés időt töltök Szegeden.

Amikor választanom kellett, azért döntöttem a Szegedi Tudományegyetem mellett, mert ez volt számomra a legközelebbi. Azt is tudom viszont, hogy nagyon jó képesítést lehet szerezni itt, hogy sokat ér a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diploma. Ennek megfelelően nehéz is a matematika szak. A Természettudományi Karnak is jó híre van az egyetem többi kara között, nagyon felkészültek a tanárok, magas színvonalon folyik itt az oktatás.

Lakatos András: Sokat ér a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diploma. Fotó: Segesvári Csaba
Lakatos András: Sokat ér a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diploma.
Fotó: Segesvári Csaba

Nagyon szeretem a matematikát, én személy szerint kifejezetten izgalmas tárgynak tartom, annak ellenére, hogy sokak számára unalmas. Szerintem módfelett érdekes, amikor egy-egy bizonyítást oldalakon keresztül fejtegetünk benne – az ilyen szépségek és izgalmak miatt szeretem nagyon. Hiszen az annyira egyszerű dolgokat, mint az egy meg egy több oldalon keresztül is tudunk tárgyalni vagy bizonyítani. Az pedig, amikor rájövök valaminek a nyitjára, semmihez sem fogható élményt vagy örömet okoz. A képzés nehéz ugyan, de nagyon jó tanárok oktatnak bennünket. Fontos az, hogy tudom, a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomám többet fog érni, mint a többi felsőoktatási intézmény által kiadott papír, ezáltal könnyebben el is tudok majd helyezkedni.

Lakatos András,
TTIK, matematika szak

Olvasóink írták

  • 1. sevenof9 2011. február 04. 14:31
    „"A Természettudományi Karnak is jó híre van az egyetem többi kara között, nagyon felkészültek a tanárok, magas színvonalon folyik itt az oktatás." mi van?
    matekozzunk mar ezen a mondaton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: ÁOK

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának életéről Tóth Orsolya beszélt a delmagyar.hu-nak. Orsolya általános orvosnak tanul. Tovább olvasom