Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Előadás a kínai filozófiai irányzatokról

A Konfuciusz Intézet Kína-körkép sorozatában csütörtökön a kínai filozófiáról, annak mindennapi jelenlétéről lesz szó.
Március 28-án csütörtökön, 17.30-kor a rektori hivatal földszinti 5-ös termében Kasznár Attila, Pécsi Tudományegyetem doktorjelöltje tart előadást a kínai kultúra filozófiai irányzatairól.

Az előadás a Konfuciusz Intézet kultúranépszerűsítési programja, a Kína-körkép előadássorozat első eseménye. A sorozatban hónapról-hónapra egy, a keleti országot megjárt sikeres vállalkozó, elismert szakértő, képviselő meséli el tapasztalatait, megfigyeléseit a jelenkori Kína gazdasági, társadalmi, politikai kulturális életéről, problémáiról.

Kasznár Attila előadásán szó lesz a filozófia mindennapi életünkre, valamint a társadalom fejlődésére gyakorolt pozitív hatásairól. Milyen támaszt, segítséget nyújt az embereknek a filozófia? Vajon tényleg ez az egyik legerősebb alapja a kínaiak világszerte irigyelt sikereinek? Megismerve Kína filozófiáját pontosabb képet kaphatunk az ország működéséről, és az ott zajló társadalmi folyamatokról egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon Márton: A slam költészet trendi

"Föltámadott a stílus, az utca népének stílusa" – az ismerős sort egy, a slam poetry-t népszerűsítő projectnek köszönhetjük. Tovább olvasom