Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > SzTE - Szegedi Tudományegyetem > Európa legjobb videokonferencia-rendszere a SzTE belgyógyászati klinikán

Európa legjobb videokonferencia-rendszere a SzTE belgyógyászati klinikán

Szeged - Európa legjobb videokonferencia-rendszerét építették ki a Szegedi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikáján.

Munkatársunktól - 2013.02.24. 09:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A temesvári egyetem gasztroenterológiai klinikájával közösen pályázott az intézmény a beruházásra, amelynek köszönhetően a két klinika egy 188 ezer eurós projektet tudott megvalósítani. Ennek 85 százaléka uniós forrásból rendelkezésre állt, a magyar állam a fennmaradó 15 százalékot finanszírozta.

Csak a Szegedre került technikai berendezés értéke 70 ezer euró. Ennek, illetve a temesvári párjának köszönhetően mindkét intézményben lehetővé vált a valós idejű konzultáció. És nem csak a két város között: a világon fellelhető bármely hasonló videokonferencia-rendszerhez lehet vele csatlakozni.

Wittmann Tibor tanszékvezető egyetemi tanár elmondta: a beruházás a gyomor, a vastagbél, a hasnyálmirigy, a máj és az epeútrendszer kórképeinek korszerű diagnosztikájában és kezelésében jelent előrelépést. A kiépült rendszernek köszönhetően lehetőség nyílik valós idejű konzultációkra, közös eredményértékelésekre. Emellett tantermi oktatásban és továbbképzéseken is hasznosíthatók a készülő videofelvételek vagy akár az élő közvetítések is. Vagyis nemcsak az ellátás, de az orvosképzés színvonalát is javítja az új beruházás.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. kalmika 2013.02.24. 14:12

Bocsánat, a hozzászólásom pontosításra kerül, mert nem számoltam az eszközökkel... A Skype oldalán a legdrágább eszközök elérik 2-300 USD-is, így talán a 4000 év csökkenhet pár 10 évet is, de nem vettem figyelembe, hogy van lehetőség ingyenes hívásra is!

Moderálásra küldöm 1. kalmika 2013.02.24. 14:06

Fantasztikus lehet ez a csúcs technika! Kár, hogy elérhető ez premium szolgáltatásként kb 10 éve a Skype-on http://www.skype.com/en/premium/ havi 3,49 EUR-ért.... Ha lennének jó újságírók, akkor ez egy érdekes téma lehetne, hogy mi is került ennél a technikánál, annyiba, hogy 4000 évig elő lehetne rá fizetni...?
Szerintem nincsenek jó újságírók és ez egy 4000 éves titok marad.... Sajnos.....Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...