Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Ezekkel a videókkal csábítják a diákokat Szegedre

Már csak egyet kell aludni, és lejár a jelentkezési határidő a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Megnéztük, milyen videókkal igyekeznek kívánatossá tenni magukat a Szegedi Tudományegyetem karai.
Az otthont adó városon, a képzés minőségén és a karrierben rejlő lehetőségeken túl számos szempont alapján választanak felsőoktatási intézményt a diákok és szüleik. Az egyetemi élet legalább olyan fontos, mint a fent említett szempontok. Ezért az egyetemek és karaik igyekeznek "színes-szagos" fotókkal és videókkal is elcsábítani a diákokat. Lássuk a legérdekesebbeket!

Vitathatatlanul a szegedi Gazdaságtudományi Karé a legmenőbb videó. Egészen friss, hiszen tavaly készült. Szerepel benne minden, ami a sikerhez kell: ötletes zenék, kedves emberek, csinos lányok és egy hatalmas plüssmackó. Íme:A kar idén is készített egy videót. Hangulatos, érzelemdús, és bár hatásvadász, de még bőven belefér.2013-ban készült a Bölcsészettudományi Kar imázsfilmje, amelyből kiderül, hogy Szeged barátságos, mosolygós, élhető és szép, az egyetemisták paradicsoma. Az is kiderül, hogy sok helyen "kávézhatunk" és "bölcselkedhetünk" egy-egy fárasztó nap után. Remek képi megoldások, igényes munka. Az embernek ingere lenne feltenni a kérdést: járunk?
Ütős mozi lett a szegedi jogi kar videója is. Történetet mesél, tulajdonképpen egy flashback, magyarul visszatekintés az egész: egy talárját felöltő fiatalember emlékezik az egyetemi évekre. Tábortűz, foci, buli, bunyó, romantika, "malom alja, fokos".Aki hiányolja a tanuló fiatalokat, annak itt a jogi kar másik filmje:Tévés megoldásokkal, de minőségi anyag a Természettudományi és Informatikai Kar filmje is. A 2013-as videóból kiderül, hogy projektalapú oktatási módszereket használnak, ipari partnerek bevonásával. Tényleg.2012-es a legfrissebb film a Mérnöki Karról. A stílusa szintén inkább tévés, a tartalma rendben van, a zenéjével viszont ölni lehetne. De legalábbis kínozni.Ide nekem egy darab földed, hadd művelem meg! - nagyjából ilyen érzése támadhat annak, aki megnézi az SZTE Mezőgazdasági Karának tavaly készült filmjét. Tudták, hogy a karnak saját étterme van? Mutatjuk:

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkimisták Szent-Györgyi intézetében

Négy alkimistával ˝szemeztünk˝, mikor a Szegedi Tudományegyetemhez tartozó Dóm tér 8. szám alatti lépcsőházában Hannus István vegyészprofesszor társaságában pillantottunk a falakra. Tovább olvasom