Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Hangoskodnak az Eötvös-kollégisták

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégium olvasókörének tagjai kezdetben csak megbeszélték, mit olvastak, később fel is olvasták a könyveket.
Ekkor támadt az ötletük, hogy akár rögzíthetnék is a felolvasásokat. – Jó volt hallgatni egymást – mondja Saródi Szilvia, kollégiumi bizottsági titkár az egyik felvétel szünetében. A magyar–kommunikáció szakon végzett, most a mesterfokozatért magyar szakon tanuló Szilvia a szakkollégium társadalmi felelősségvállalásával és a küldetéstudattal magyarázza a hangoskönyv projekt létrejöttét. – Néha a tudományos tevékenységek mellett kevesebb figyelmet fordítunk a puszta emberi dolgokra – magyarázza Szilvia.

A szakkollégisták Kosztolányi Dezső Esti Kornél kalandjai, az Esti Kornél rímei és az Esti Kornél éneke című verseket olvassák föl. A kiválasztásnál szempont volt a szerzői jogok tiszteletben tartása, illetve, hogy a mű ne legyen fent a Magyar Elektronikus Könyvtár hangoskönyvtárában.

Ha bakiznak, újrakezdik. Fotó: Frank Yvette

Ha bakiznak, újrakezdik.
Fotó: Frank Yvette


A fiatalok azt mondják, nem profi munka, amit csinálnak, lelkes amatőrként olvasnak fel. Ha bakiznak, leállnak és újrakezdik. Szilvia annak örül a legjobban, hogy a diákok annak ellenére „rápörögtek" a hangoskönyv készítésére, hogy vizsgaidőszak van és az Eötvös-kollégium lakóinak rendkívül fontos a jó tanulmányi eredmény.

A hangoskönyveket a Csongrád Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének ajánlották fel, szeptemberben, egy élő felolvasáson adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekes növendékek vizsgaelőadása a kisszínházban

Vizsgaelőadást tartott szombaton telt ház előtt nagy sikert aratva a kisszínházban a Szegedi… Tovább olvasom