Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Így fotózunk mi!

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központja által indított, OKJ-s alkalmazott fotográfus képzésen tanulók munkáiból nyílt kiállítás hétfőn délután a TIK kiállítási terében, melyet Németh György fotóművész nyitott meg.
Az alkalmazott fotográfus képzésen résztvevők kéthetente, a hétvégéken sajátíthatják el a magasabb színvonalú fényképészet technikáját. A képzés gyakorlatorientált, az oktatók maguk gyakorlottak a fotográfia valamely ágában. A fotózásban már jártasak és teljesen kezdők is jelentkezhetnek a képzésre, a munka kisebb csoportokban zajlik. A résztvevők eddig elkészített és az általuk ajánlott fotóiból válogatták össze az április 27-éig látható kiállítás anyagát.

A megnyitó közönsége
A megnyitó közönsége

– Mindenki adhatott be fotót. A választás egyik lényege pont az volt, hogy minél szélesebb spektrumot tudjunk bemutatni. Ha nem is kiscica vagy kiskutya fotót, de állatot ábrázoló képek is láthatóak. Ugyanúgy természet- vagy éppen épületfotók láthatók – fogalmazott Németh György fotóművész, a képzés egyik oktatója. "A fotók lényege, hogy mögöttük gondolati tartalom is van. A kiállítás a képzés fontos fordulópontja. Ahány kép a falon van, annyi személyes alkotói gondolat van mögöttük. Ez egy megmérettetés is a tanulóknak, hiszen ki kellett választaniuk, hogy mely képeiket mutassák meg a közönségnek. Az oktatók egyben mentorok is: igyekeznek mind szakmai, mind technikai dolgokban tanácsokat adni és segítséget nyújtani."

A megnyitó: Németh György
A megnyitó: Németh György

Borbola Lilla, elsőéves egyetemi hallgató az iskola mellett végzi az alkalmazott fotográfus képzést. „Televízióműsor-gyártást tanulok a Jugyu-n, és ott találkoztam ezzel a képzéssel. Viszonylag könnyen összeegyeztethető a két dolog, bár kicsit sűrű a program. Sok gyakorlati feladatot kapunk: portré- és tárgyfotókat ugyanúgy kell készítenünk, mint épület- vagy eseményfotókat. A kedvenc témám mégis a természet. Már a képzés előtt szívesen készítettem természetfotókat, csak úgy saját felindulásból. Nincsenek dolgozatok vagy számonkérések. Októberben lesz a vizsga, és itt aztán mindenki megmutathatja, hogy ki mit tud. Bár kicsit nehéz a profikkal együtt dolgozni, azért könnyebbség, hogy kisebb csoportokban tanulhatunk."

Megnyitott...
Megnyitott...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy őrült ötlet gazdája: Váradi Zoltán

Az őrült ötletek napján a zsűri támogatását egy online röplabdaeredmény-megosztó alkalmazás nyerte… Tovább olvasom