Délmagyar logó

2018. 02. 17. szombat - Donát -2°C | 7°C Még több cikk.

Leszakadt a mennyezet a Teleki kollégiumban

Szeged – Leszakadt a mennyezet egy része a szegedi Teleki Blanka Kollégium egyik negyedik emeleti szobájában. Senki sem sérült meg. Az épületet mindössze másfél éve újították fel.

– A dékán személyesen tekintette meg a helyszínt, az egyetem műszaki főigazgatóságától várjuk az illetékeseket, a vállalkozó már másnap megkezdte a hiba kijavítását. A kivitelező most is itt dolgozik – mondta érdeklődésünkre péntek délelőtt Tóthné Márkus Katalin, a szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Teleki Blanka Kollégiumának igazgatója.

Ötemeletes, négyágyas, 24 órás
A Teleki kollégium 1963-ban kezdte meg működését. A kollégium ötemeletes, 400 fő befogadására képes. A szobák két négyágyas, mosdóval rendelkező hálóhelyiségből és hűtővel, íróasztalokkal felszerelt közös tanulótérből állnak. Közösségi programokhoz több helyiség is biztosított az intézményben. Sportolási lehetőségek is adottak, van ping-pong asztal, csocsó, konditerem, illetve futball- és kosárlabda pálya a kollégium udvarán. A hallgatók biztonsága érdekében 24 órás portaszolgálat és beléptető rendszer működik.

A Telekiben ugyanis a hét közepén leszakadt a mennyezet egy része az egyik negyedik emeleti szobában. A kollégisták lefotózták a romokat és feltöltötték fotót a Facebookra. A fényképen látható, ha valaki feküdt volna a ágyon, pont a fejére hullik a födémdarab. A szobában szerencsére nem tartózkodott senki a baleset idején. Az igazgató elmondta, a szoba lakói közül egy hallgató volt az emeleten, de ő „jött-ment", éppen a tanuló szobában volt, amikor leomlott a mennyezet.

Így esett le a vakolat a plafonról. Fotó: Facebook
Így esett le a vakolat a plafonról. Fotó: Facebook


Az 50 éves lapos tetejű épületet néhány éve egy emelettel bővítették, másfél éve pedig a diákszállás szárnyát is felújították. – Bosszantó a helyzet, mert másfél éve újíttattuk fel az épületet, ötéves a garancia. Komoly összeget költöttünk rá – tette hozzá az intézmény vezetője, aki szerint a legfontosabb, hogy egy karcolás sem esett a kollégium lakóin. A hallgatókat átmenetileg másik szobába költöztették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi János: Szeged versenyelőnye az egyetem

Távozik a külügyminiszter, Martonyi János a kormányból. A 70 éves diplomatát álmairól és az örökségként továbbadható feladatokról is kérdeztük. Tovább olvasom