Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Lézertől a linzertésztáig – Gyermeknapon az Informatoriumban

Szeged - "Fúrjunk, vágjunk, égessünk, gyógyítsunk lézerrel: Füst, tűz, villogás, ami csak belefér címmel tartott lézeres előadást és bemutatót május 26-án, a Szent-Györgyi Albert Agora - Informatoriumban Hopp Béla.
A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikus Tanszékcsoport Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék egyetem docensének bemutatója az intézményben szervezett gyereknap egyik programja volt, közel száz látogató, óvodások, általános iskolások és szüleik nézték nagy ámulattal és érdeklődéssel.

A délelőtti interaktív előadáson a résztvevők ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen tudományterületeken alkalmazzák a lézereket. Délután színes fizikai és optikai foglalkozásokkal várták a szervezők az érdeklődőket. A „Játsszunk tudományt" című programon a gyerekek spektroszkópot építhettek és más optikai eszközt is alkothattak dobozokból, gyufás skatulyákból. Ezeket haza is vihették emlékbe. Az Informatorium Intelligens Mintaotthonában linzertésztát gyúrhattak, szaggathattak és süthettek ki a gyerekek. Ízletes és egészséges gyümölcs- és zöldséglevet kóstolhattak. Mindemellett interaktív ősemberes és Play Station Move 3 játékkal mérhették össze erejüket, valamint arcfestés és a Philips Avent termékek bemutatója színesítette a vasárnapi rendezvényt.
Lézertől a linzertésztáig – Gyermeknapon az Informatoriumban. Fotó: DM/DV
A Szegedi Tudományegyetem tudományos aktivitásának bemutatására – a Szent-Györgyi Albert Agorán belül – létrehozott Informatorium gazdag programokkal várja a gyerekeket, a diákokat, a felnőtteket, a családokat.  A programok a www.informatorium.hu,www.agoraszeged.hu weboldalokon követhetőek - írja a Szegedi Médiacentrum. Az esemény a Hétköznapi tudomány TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0058 támogatásával jött létre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 milliós tartozással bukott be az EHÖK-ös vállalkozás

Tavaly nyáron bezárt az EHÖK-kötődésű Kölcsey utcai SZTEage kávézó, majd kiderült: felszámolást indítottak az üzemeltető vállalkozás ellen. Tovább olvasom