Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Március 11-ig kell hitelesíteni az elektronikus egyetemi felvételi jelentkezést

Az elektronikus úton jelentkezőknek nem elég jelentkezni és fizetni.
A hitelesítés lényegében a személyes aláírásnak felel megazon jelentkezők esetében, akik elektronikus úton jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe. A hitelesítésre két lehetőség van: az ügyfélkapunn történő regisztráció, illetve hitelesítő adatlap beküldése.

1. Ügyfélkapu regisztráció: Az ügyfélkapu olyan szolgáltatás, amelynek segítségével minden magyar állampolgár a személyazonosságának igazolása mellett biztonságosan kapcsolatba léphet elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó intézményekkel. (Ezt a szolgáltatást külföldi állampolgárságú hallgatók nem tudják igénybe venni.)

Az egyszeri regisztrációt bármely okmányirodában meg lehet tenni, de arra figyelni kell, hogy ideiglenes regisztráció nem fogadható el az e-felvételiben való jelentkezés hitelesítéséhez.

Információ: www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu.

Amennyiben az e-jelentkező rendelkezik ilyen regisztrációval, akkor az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

2. Hitelesítő adatlap beküldése: Ha az e-jelentkező nem az Ügyfélkapun keresztül hitelesít, akkor az űrlapok kitöltése után ki kell nyomtatnia a felületről a hitelesítő adatlapot és azt aláírásával hitelesítve – célszerűen ajánlott küldeményként – postáznia kell a következő címre: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. Az e-jelentkező jelentkezési szándéka a hitelesítés után válik érvényessé.

Amennyiben az e-jelentkező hitelesíti jelentkezését, és utána a jelentkezési határidő előtt még módosít adataiban, akkor újra kell hitelesítenie, tehát javasolt a hitelesítést akkor megtennie, ha már biztos abban, hogy nem kívánja megváltoztatni adatait (vagy a jelentkezési határidő eleve lejárt).

Az Ügyfélkapu segítségével történő hitelesítés, illetve a hitelesítő adatlap postára adásának határideje: 2013. március 11.

További információk: Felvi.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségnapot tartottak a szegedi egyetemen

A TIK-ben tartott rendezvény egészségügyi vizsgálatai sok érdeklődőt vonzottak. Tovább olvasom