Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Mesterkurzusok a zeneművészetin

Szeged - Ismét megrendezi a Művészeti Akadémia és Mesterkurzust, valamint kortárszenei versenyt a zeneművészeti kar.
A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara kilencedik alkalommal rendezi meg a Művészeti Akadémia és Mesterkurzus elnevezésű pedagógus továbbképzését, valamint az ötödik Szegedi Kortárszenei Versenyt július 8–16. között.

Éneket Temesi Máriától és Andrejcsik Istvántól, zongorázni Kerek Ferenctől, hegedülni Szecsődi Ferenctől Képünkön), gordonkázni Sin Katalintól, orgonálni Csanádi Lászlótól, klarinétozni Maczák Jánostól, fuvolázni Varga Laurától, fagotton játszani pedig Vizsolyi Líviától tanulhatnak a jelentkezők. Ezenkívül trombitára Boros József, ütőre Siklósi Gábor és Mucsi Gergő, gitárra Bozóki Andrea, furulyára Lőrincz László, oboára Tóth Györgyi, bőgőre Ludányi Endre, harsonára Vörös József tanítja majd a zenészeket. A karmesterképzést Csikota József, a mozgásművészet órákat Lajos Mária, az Akropolisz Táncszínház vezetője tartja.

Hétfőn 19 órakor kezdődik a nyitókoncert, amelyen a hévízi Musica Antiqua Reneszánsz Együttes is fellép. További koncertekkel várják az érdeklődőket a Minorita templomba, az új zsinagógába, a Reök-palotába, a Móra Ferenc Múzeumba és a jezsuita templomba is. Július 10-én az SZTE ZMK épületében Deák József Termét avatják, ahol a művész egykori növendéke, Maczák János tart beszédet. A ZMK épületében július 14-én felavatják Vántus István mellszobrát. A kar jogelődjének Erkel-díjas egykori tanáráról megemlékezést tart Kerek Ferenc, az akadémia művészeti vezetője, valamint Hollós Máté zeneszerző, a Vántus István Társaság elnöke. A szoboravatás után a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben rendezik meg Hollós Máté szerzői estjét. Július 16-án a programsorozat zárásaként gálakoncertet tartanak. Jelentkezni a www.music.u-szeged.hu weboldalon lehet, ahol a részletesebb programleírást is elolvashatják az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heurékaélmény a laborból

„Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki sem gondolt" – fogalmazta meg Szent-Györgyi Albert, a szegedi egyetem Nobel-díjas kutatója a felfedezés lényegét. Tovább olvasom