Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Minden ötödik hallgató felvette a Diákhitelt

Szeged – Rendhagyó szülői értekezletet szervezett a TIK nagyelőadójában a Diákhitel Központ.
Az érdeklődők – szülők és diákok egyaránt – tájékozódhattak a pályaválasztással kapcsolatos kérdésekről, a felvételi eljárásról, a munkaerőpiaci trendekről, az Erasmus-ösztöndíjról, hitellehetőségekről is. Közeledünk a felsőoktatási jelentkezési határidőhöz, amely február 15-e éjfél. Július 24-én várhatóan este 8 óra körül teszik majd közzé az idei ponthatárokat. A Diákhitel 2001 óta vehető igénybe Magyarországon, 260 milliárd forint a kihelyezett hitelösszeg.

Volt érdeklődés. Fotó: Vida-Szűcs Imre
Volt érdeklődés. Fotó: Vida-Szűcs Imre

A hallgatók közel egyharmada már visszafizette a hitelét. Minden ötödik felsőoktatási hallgatónak van ma Diákhitele. Jelenleg jóval nagyobb az érdeklődés a Diákhitel 2 iránt, amely kötött felhasználású, az önköltséges képzésre felvételt nyert fiatalok igényelhetik – hangzott el az osztályfőnöki órán, amelynek háziasszonya Szily Nóra volt. A szegedi alkalmat megelőzően Budapesten, Miskolcon, Pécsett, Győrben is tartottak hasonló programot.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű tudomány

Szex és kultúra címmel, Krúdy Tamás előadásával február 12-én kezdődik a Szabadegyetem – Szeged XIII. szemesztere. Tovább olvasom