Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Mindenről a nők tehetnek? Kínai délután a TIK-ben

Szeged – A barátnőm beszélt rá – mondta Ronga János geológushallgató...
Az SZTE Konfuciusz Intézetének kedves munkatársa hagyományos kínai viseletbe öltöztette a fiatalembert és barátnőjét, Csausity Ivettet. A jogi kar társadalombiztosítási szakának hallgatója az evőpálcikát szerette volna kipróbálni. A fotózás után erre is lehetősége nyílt a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárában, ahol idén a szokásos Könyvtári éjszaka helyett Könyvtári délutánt szerveztek, amelynek témája Kína volt.

Mindenről a nők tehetnek? Kínai délután a TIK-ben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az egyetemista párral később egy asztalnál találkoztunk, ahol többedmagukkal evőpálcikával próbáltak bab- és sárgaborsószemeket áttenni egyik tányérból a másikba. Egy másik asztalnál An Yu-shuai a kínai kalligráfiáról tartott elméleti és gyakorlati bemutatót. Előbb a helyes ecsettartásról, majd az ecsetvonásokról magyarázott.

A szervezők és résztvevők gyertyagyújtással emlékeztek meg a szecsuani, több száz halálos áldozatot követelő földrengés áldozatairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi 2013: a szegedi egyetemen kisebb mértékben csökkent a jelentkezések száma

Az összes jelentkezőt tekintve a szegedi, az első helyen választók tekintetében a debreceni egyetem kapott több pályázatot vidéken. Tovább olvasom