Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Most dől el, ki mit tanul: indul a kurzusfelvétel

Szeged - A mai naptól vehetik fel tantárgyaikat az Egységes Tanulmányi Rendszerben a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A rangsoros kurzusfelvétel augusztus 18-ától augusztus 23-áig tart.
Ebben az időszakban bármely kurzusra létszámkorlát nélkül lehet jelentkezni. Ez az egy hét arra szolgál, hogy az oktatásszervezők figyeljék a létszámot, hogy az augusztus 25-én induló normál jelentkezési időszakban kell-e újabb időpontokat meghirdetni az adott tantárgyból.

A rangsoros jelentkezés során minden hallgató egy pontszámot kap különböző szempontok szerint, ami a rangsor alapjául szolgál. A program vizsgálja, hogy kötelező-e az adott tantárgy, először veszi-e fel, ismételhető-e a kurzus, illetve, hogy mikor végez az adott hallgató. A jelentkezők pontszámaik alapján csökkenő sorrendbe kerülnek, később ez alapján egy algoritmus feltölti a helyeket. Ez a rendszer azért is igazságosabb minden hallgató számára, mert a bekerülést nem a jelentkezés gyorsasága szabja meg. A normál jelentkezési időszakban aki hamarabb kattint egy kiválasztott kurzus felvételére, annak ez sikeres, míg a többek esetleg lemaradhatnak. A rangsoros felvétellel a program kiszűri a vizsgált szempontok alapján, hogy kinek fontosabb az adott tantárgy, így az kerül be a létszámba.

Természetesen a rangsoros kurzusfelvétel során is van lehetőség a tantárgy leadására, átjelentkezésre és szabadon választott tantárgyak felvételére is. Az Egységes Tanulmányi Rendszerbe való belépéshez szükséges kódot (EHA-kód) a frissen felvett hallgatóknak is elküldték, így már ők is ismerkedhetnek a hallgatók legfontosabb internetes rendszerével, és elkezdhetik összeállítani órarendjüket. A normál kurzusfelvétel időszaka augusztus 25-étől szeptember 14-éig tart. A gólyák számára a legtöbb gólyatáborban tartanak előadást a Hallgatói Önkormányzatok, és itt tájékozódhatnak a félévkezdéshez szükséges legfontosabb információkról is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvettek? Íme, a szegedi felvételi ponthatárok!

Nyilvánosak a felvételi ponthatárok: csütörtök este felkerültek a www.felvi.hu internetes oldalra az adatok. Tovább olvasom