Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Nem hallgattak Medvegyék

Szeged – A hallgatás falát szeretné ledönteni, elmegy a végsőkig a Miérthallgatók csoportja. Nem veszekszünk a hallgatói önkormányzattal - mondta Medvegy Gábor. Online interjú.
Medvegy Gábor, Czeglédi Ambrus Máté: Köszönjük a kérdéseket és az érdeklődést, reméljük, hogy mások sem hallgatnak.

Interjúnk véget ért, köszönjük a figyelmet.

- bodnar.gabben : Kedves Gábor! Önt és kedves társait gyakran lehet látni baloldali szervezetek rendezvényein. Miért is függetlenek? Nem érzi, hogy ezzel hiteltelenek?
- M.G.:
Természetesen van közéleti érdeklődésem mint sokaknak, és részt vettem néhány rendezvényen, ami érdekelt. Ez nem jelenti azt, hogy pártelkötelezett lennék, pártrendezvényekre nem járok. A Miérthallgatókban csaknem 20-an vagyunk, a legkülönbözőbb látásmóddal. Örülök annak, hogy ezt félretéve a közös céljainkért együtt tudunk működni.

- Lutetia: Milyen a Miérthallgatók kapcsolata az oktatói, dolgozói szervezetekkel, például az egyetemi szakszervezetekkel? Kialakult-e valamiféle együttműködés velük?
- M.G.:
Célkitűzéseink, megmozdulásaink mellett kiáll az Oktatói Hálózat és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének SZTE szervezete is. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy fórumunkon számos egyetemi vezető, köztük a rektor úr is megjelent, fel is szólalt.

- Szasza: Mi is a probléma? Megszűnik a keretszám, ingyen lesz a fősuli! Ja, hogy külföldre akarsz menni? Sorry.
- C.A.M.:
A probléma, hogy nincs nyílt kommunikáció, nem átlátható a rendszer, nem mindenkinek ingyenes a felsőoktatás. Középiskolás korom óta tudom, hogy kémia-angol szakos tanár szeretnék lenni, itthon, Magyarországon.

- kis_vakond: Medvegy Gábor! HÖK-től függetlenként kap bármiféle infrastrukturális segítséget? Vagy marad csak a közösségi oldal, mint kommunikációs lehetőség? Szerintem azért szűkítőként is hat. Minden karról csatlakoztak már a kezdeményezéshez? Vagy a BTK-n kívül inkább a HÖK az, aki meg tudja szólítani a hallgatókat?
- M.G.:
A kommunikációnk elsődleges tere valóban a Facebook, mert nem kapunk infrastrukturális segítséget, ez látszik a fénymásolt szórólapjainkon, plakátjainkon is. Elég sokan használják az internetet azok közül, akiket el szeretnénk érni, ez szerintem nem szűkíti a lehetőségeket.

- C.A.M:
Csapatunk összetétele vegyes, én magam TTIK-s vagyok, kémia szakos. A hallgatói fórum a BTK legnagyobb termében volt, de ettől még nem kötöttük magunkat kizárólag a bölcsészkarhoz.C.A.M.: A probléma, hogy nincs nyílt kommunikáció, nem átlátható a rendszer.
C.A.M.: A probléma, hogy nincs nyílt kommunikáció, nem átlátható a rendszer.

- K.T.: Kedves Gábor! Mióta hallgatója a szegedi egyetemnek? Mikor tervezi befejezni tanulmányait?

-
M.G.:
2002-ben kezdtem az egyetemet, kommunikáció szakra szerettem volna járni, ahova nem vettek fel. Ezért más szakot kezdtem, ami nem nyerte el tetszésemet, végül sikerült bejutnom kommunikációra. Már van egy BA diplomám, júniusban az MA-t is megszerzem.

- Tüntetővezér :Nem gondolod, hogy itt az ideje HÖk-ös pályafutásodat elkezdeni Török Márk EHÖK elnök leváltásával, vagy más terveid vannak az "EHÖK ellen"?
- M.G:
Végzős vagyok, végezni szeretnék, és dolgozni szeretnék.

- Realtruth: Sok tagotok "híres" HÖK ellenességéről, a Miérthallgatók eredeti célja is a hökök "ellenőrzése" (értsd.: besározása) volt, a tervezett keretszámok kiderülése előtt, amikor is először vállaltátok fel az arcotokat. Csak a demonstrációk idejére kötöttetek fegyverszünetet az önkormányzattal, és előbbi politikátokhoz a keretszámok rendezése után vissza kívántok térni? Most már, hogy megismert titeket a hallgatóság, a nevetek és az arcotok vállalásával is ki fogtok állni azok mellett a dolgok mellett amiket eddig közös Miérthallgatók álnéven írogattatok?
-
C.A.M:
Nem azért alakultunk, hogy bárkit is besározzunk, nekünk kérdéseink vannak, el szeretnénk érni a nyílt kommunikációt.
-
M.G.:
Eddig nem kérte számon senki az arcunkat, de nem is titkoltuk.

- Joe: Kedves Gábor, én úgy látom, hogy egy valami hiányzik Szegeden, egy igazi vezéregyéniség. Török Márk hiteltelen, Ön pedig ne haragudjon, de nem vezértípus. Ahogy látom, nem is akar az lenni. Lehet ennek megoldása, lesz igazi vezető?
-
M.G.:
Nem hiszek abban, hogy egyik napról a másikra jönne el egyetlen vezéregyéniség, aki mindent megoldana. Inkább abban hiszek, hogy mindenkinek nagyobb figyelmet kellene fordítani közös ügyeinkre.
- C.A.M.:
Szeretném annyival kiegészíteni, hogy a mi csoportunk is vezér nélkül működik.
-
M.G.:
Én sem tartom magam vezérnek, igaz, hogy a múlt hétfői fórumon moderátorként én álltam ki, de amit eddig véghez vittünk, az csapatmunka.

M.G.: Nem hiszek abban, hogy egyik napról a másikra jönne el egyetlen vezéregyéniség.
M.G.: Nem hiszek abban, hogy egyik napról a másikra jönne el egyetlen vezéregyéniség.

- Saturnus: Meddig megyünk el, a falig? Vagy átmegyünk a falon, és ott egy új világ tárul elénk?
- M.G.:
A hallgatás falát szeretnénk ledönteni.

- Pipi: Drága Barátaim! Amíg egy csomó ember dolgozna, de nem tud, gyerekeknek nincs szemüvegük, mert szegény a család, addig tényleg etikusnak tartjátok, hogy az állam benneteket 9-10 évig az iskolapadban dédelget? Nekem 4 évem volt a végzésre és igyekeztünk mielőbb a magunk lábára állni. Meddig akartok a lábamon állni?
- C.A.M.:
Én aláírtam a hallgatói szerződést, amellyel megszabták, hány félévet tanulhatok államilag támogatott kereteken belül. Ezen felül röghöz vagyok kötve, mint minden friss államilag támogatott hallgató. Teljes mértékben a saját lábamon állok, fel kellett vennem a Diákhitelt, amellett, hogy tanulok, dolgozom is.
-
M.G:
Az állam egyébként 6 évet finanszíroz, aki csúszik, mindenképp fizet.- Tüntetgető: Mire kell ma számítani? Változhat valami?
- C.A.M.:
Délután a TIK-től indul a Menet a felsőoktatásért, ahol a célállomás a kormányhivatal előtti Rákóczi tér, ahol lehetőséget nyújtunk arra, hogy csatlakozzon mindenki az EHÖK rendezvényéhez. Változhat -e valami? Pont azért jött létre mindkét rendezvény, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Előbb-utóbb meg fogják hallani, amit mondunk.

C.A.M.: Délután a TIK-től indul a Menet a felsőoktatásért.
C.A.M.: Délután a TIK-től indul a Menet a felsőoktatásért.

- Derega Andrea: Célotok-e az egyetemi hallgatói képviselet (EHÖK) körein belül is végigvinni az önkormányzatiság elérését? A jelenlegi HÖK-EHÖK választási rendszer (EHÖK szervezi, felügyeli, ellenőrzi a HÖK választásokat és az azzal kapcsolatos panaszokat, majd az így "választott" HÖK képviselők "szavazzák meg" az EHÖK elnök személyét) is megérdemelné, hogy mint a centralizált, elitizált hatalom jelképét ledöntsétek és megmutassátok, hogy nem csak nagyban vizualizáljátok a demokratikus berendezkedést, hanem az egyetemi hallgatói önkormányzat keretein belül is elvárjátok. Mi a véleményetek erről és a jelenlegi berendezkedésről?
- C.A.M. :
Most a felsőoktatás általános kérdéseivel foglalkozunk, általában szeretnék, hogy átláthatóan működjön a rendszer.
- M.G.:
Ha úgy érezzük, hogy valami nem zajlik eléggé nyilvánosan, arra próbáljuk felhívni a figyelmet. Ez a Miérthallgatók eredeti célkitűzése. Jelen helyzetben együtt kell működni a hallgatói önkormányzattal, hiszen közösek a célok, ne egy ad-hoc, senkivel sem egyeztetett reform menjen végbe a felsőoktatásban.

- Koporsós: Kedves Gábor! Milyen kapcsolatban áll a Milla nevű csoportosulással, illetve milyen a kapcsolata Török Márkkal?
M.G.:
Örülök annak, hogy a millás Szalai Balázzsal való baráti kapcsolatomat nem törte ketté az, hogy külön szervezetekben tevékenykedünk. Török Márkkal különösebb kapcsolatom nincs, múlt hétfőn a kormányhivatal előtt kezet fogtunk, pár szót is váltottunk.

- Jucus: Mit tudtok kezdeni azzal, hogy mindenképp átver Benneteket a kormány? Legalábbis megpróbál. A keretszámok eltörlésére gondolok.
- M.G.:
Attól, hogy a keretszámokat eltörlik, még nem oldódik meg a probléma. Más feltételekhez kötik a bejutást. Mindenképpen figyeljük a kormányzati reakciókat, kitartunk a követeléseink mellett, nem fogadunk el látszatmegoldásokat.
- C.A.M:
A keret mindenképp véges, mert nincs több forrás a felsőoktatásra.

M.G.: Attól, hogy a keretszámokat eltörlik, még nem oldódik meg a probléma.
M.G.: Attól, hogy a keretszámokat eltörlik, még nem oldódik meg a probléma.

- Lala: A karácsonyi szünet nem fogja befolyásolni a tüntetéseket? Szerintem a kormány arra játszik, hogy úgyis elcsendesednek a diákok...A vizsgaidőszak sem tehet majd túl jót az aktivitásnak...Mit gondol erről a csapat?
- C.A.M.:
Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz időszak, de ez egy annyira fontos cél, hogy a szünet nem állhat az utunkba. Vizsgázó diákokként tudjuk, mennyi időt vesz el a tanulás, de kitartóak leszünk.

- Bence: Miért nem tartjátok elfogadhatónak a hallgatói szerződést? Mi haszna van az államnak abból, hogy olyanokat finanszírozzon, akik tanulás után egyből itt hagyják az országot, és semmi hasznot nem hoznak a képzésükért cserébe?
- M.G:
A hallgató szerződéssel az a probléma, hogy nekünk garanciát kellene nyújtani, mi viszont semmilyen garanciát sem kapunk cserébe az államtól.
- C.A.M. :
Tapasztalatszerzés céljából sokan kimennek, de sokan vissza is jönnek. Olyan új technikákat és látásmódokat tanulnak meg a fiatalok, amiket hasznosítani tudnak itthon.

- Chat man: Gondoljátok, hogy elérhetitek célotokat? Egyáltalán mi az pontosan? Amúgy veletek vagyok, én nemrég végeztem az egyemen.
- C.A.M:
Úgy gondoljuk, hogy végigvihető amit elkezdtünk, és céljaink között szerepel, hogy kommunikációs csatornákat nyissunk meg, elérve ezzel, hogy mindenki tudjon a körülöttünk zajló eseményekről. Célkitűzéseink pedig a olvashatók a Facebook-on:

A MiérthHallgatók két tagja is a vendégünk. Medvegy Gábor szóvivő és Czeglédi Ambrus Máté koordinátor is itt van velünk.

Medvegy Gábor, Czeglédi Ambrus Máté: Köszöntünk mindenkit, köszönjük a meghívást, kezdődhet az interjú.

Korábban írtuk:

Szerda délelőtt 11 órától Medvegy Gábor, a szegedi hallgatói demonstrációk egyik vezetője, a Miérthallgatók csoport aktivistája a vendégünk. Olvasóink kérdezhették az egyetemisták egyik szóvivőjét!

A Miérthallgató csoport megmozdulása a Széchenyi téren Szegeden. Középen Medvegy Gábor. Fotó: Schmidt Andrea
A Miérthallgatók csoport megmozdulása a Széchenyi téren Szegeden. Középen Medvegy Gábor.
Fotó: Schmidt Andrea


„ÖNÁLLÓ, azaz a hallgatói képviseletektől FÜGGETLEN szegedi egyetemistákból álló tömörülés vagyunk, akik az átláthatóság jegyében, a nyilvánosság segítségével próbálnak tenni az egyetemi élet javításáért.
Mert összeültünk páran és úgy látjuk, nincsenek rendben a dolgok.
Nincs nyilvánosság és nincs visszakérdezés. Célunk végigvinni olyan ügyeket, amelyek hozzásegítik a hallgatókat az önkormányzatiság megismeréséhez és gyakorlásához."
A Miérthallgatók csoport leírása a Facebookon.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Mozimasiniszta 2012. december 19. 22:22
  „Nna...a mai események után, olvasva a chat-vitát - fenntartom az 1# bejegyzésem...”
 • 39. GondaIstván 2012. december 19. 21:55
  „40. NP1: "Nagyjából erről van szó,( és akkor is erről volt, amikor meghívtad a kölyköket a Sportbizottság ülésére) - politikai haszonszerzésről."
  Kár, hogy nem jöttek el. Nagy szeretettel vártuk őket, még plusz székek is voltak. Egyébként itt politikai haszonszerzésről szó sem lehet, mert a bizottságban eléggé durvák az arányok: Fidesz 5fő, MSZP 2, és én. És általában az az ábra, hogy a Fidesz mérlegelés nélkül, mindent lenyom erőből.”
 • 38. NP1 2012. december 19. 20:49
  „GondaIstván

  "Megérkezett a tömeg a Rákóczi térre, Nagy Imre szobra mellett állítottak fel színpadot a szervezők. Megjelent a Jobbik is, öt fővel és zászlóval, a tömeg azonban kifütyülte az érkezőket és ,,lekiabálta" a párt tagjait."

  Nagyjából erről van szó,( és akkor is erről volt, amikor meghívtad a kölyköket a Sportbizottság ülésére) - politikai haszonszerzésről.
  ( Szanyi Kapitány ügyködéséről is ez a véleményem.)”
 • 37. queenmargareth1 2012. december 19. 20:22
  „ja, és ne köpdösse azt a rendszert, mert, ha tanulhatott, akkor tegye össze a kezét!Mellesleg megmondta őt nem a szocializmus "zavarta", hanem, hogy nem ő ült ott. Na, ott ül, lehet csontig nyalni és a kapitalizmus dumába dőlni!
  Csak érdekes módon Kína mellett nem robogott el a világ!!!”
 • 36. queenmargareth1 2012. december 19. 20:19
  „ez vadkapitalizmus!Ez nem az a kapitalizmus, amivel szédítettek 89-ben, főleg viktor!
  56-ról beszélt gyönyörűen és most tessék elhozta!Gratulálok!”
 • 35. GondaIstván 2012. december 19. 19:05
  „36. queenmargareth1: Továbbra sem értem az érvelés logikáját. Aki a szocializmusban Kádárral szívott egy levegőt, az most nem gondolhat mást, mint akkor? Közben tudtommal áttértünk a szocializmusból a kapitalizmusba. Sok mindent már át is alakítottak piacgazdálkodássá, de még maradt egy-két őskövület, mint pl. a felsőoktatás, amit versenyképessé kell tenni. Ez folyik most, ami persze rendetek érdeket sért, de azt hiszem nem lehet megúszni, mert elrobog mellettünk a világ, és ha nem váltunk nagyon gyorsan, akkor tényleg csak rabszolgának leszünk jók.”
 • 34. queenmargareth1 2012. december 19. 17:29
  „31. GondaIstván 2012.12.19. 15:41 DE KÖNYÖRGÖM, akik ezeket a törvényeket, jogszabályokat hozták, 80-as években diplomáztak!Azok megkapták, szidják azt a kort, de röhögve megtehették, hogy továbbtanuljanak. És aki akkor volt egyetemista,főiskolás mind azt mondta, hogy pénz nélkül is nagyon jól megélt és fantasztikus "nyaralás" volt.Elmentek konzervgyárakba akárhova dolgozni és megkeresték a pénzüket, ami szórakozásra is elég volt.Mindenki volt kint NDK-BAN!!!ÉS SENKI NEM SÍRT, HOGY BORZASZTÓ VOLT.”
 • 33. GondaIstván 2012. december 19. 17:27
  „34. tella: No ez a beszéd! Látod csak meg kellett szólalnom, és máris megoldódott a fiatalok infrastrukturális problémája. Kösz a segítséget, a civil összefogást az ő nevükben is. Amikor kiviszitek nekik a cuccot, feltétlenül kérdezzétek meg tőlük, mire van még szükségük, mert abban is szívesen segítek, hasonló gyorsasággal.”
 • 32. tella 2012. december 19. 17:04
  „gondalpityu veszünk egy használt hp- fénymásolót /nyomtatóval/, és le<moderálva>unk téged és a nyilas pártodat :-)”
 • 31. dendri 2012. december 19. 16:36
  „32. GondaIstván

  Na végre valahára egy normális megnyilvánulás. Így is hozzá lehet kezdeni a fiatalok támogatásához, nem csak azzal, hogy "gyertek be a közgyűlésre és konfrontálódjatok az MSZP-s elnökkel, aki előzetes bejelentés nélkül úgysem hagy majd titeket felszólalni, és lehet majd ezért utálni őt, még az újságok is le fogják hozni".”
 • 30. GondaIstván 2012. december 19. 15:54
  „Elolvasva a cikket szeretnék kapcsolódni az alábbiakhoz: "nem kapunk infrastrukturális segítséget"
  Mint az önkormányzat Ifjúsági és Sportbizottságának jobbikos tagja felajánlok nektek szinte korlátlan fénymásolási és nyomtatási kapacitást. Bár személy szerint a pontjaitokkal nagyrészt nem értek egyet, de nagyon fontosnak tartom a fiatalok önszerveződését, önkifejeződését, az állampolgári kompetenciák elsajátítását, az ifjúsági érdekvédelem fejlődését. Ha komolyan és hosszabb távon gondolkodtok, akár városi, hazai és uniós pályázati pénzeket is igénybe lehetne venni ezen célok érdekében. Pályázatíróként ebben is örömmel segítek.”
 • 29. GondaIstván 2012. december 19. 15:41
  „26. queenmargareth
  - "Szocializmus volt nem kommunizmus!"
  Teljesen igazad van. Csak azért írtam kommunizmust, mert a mai fiatalok nemigen tudnak különbséget tenni a kettő között. Lehet, hogy a történelemtanításban is a kommunizmus terminológiát erőltetik.
  - "a "rohadt" korban diplomáztál te is, ugye? Az nem fáj."
  Ez egy szokásos ellenérv, de nem állja meg a helyét, mert ilyen alapon egyáltalán nem változhatna a világ (talán csak az ámisok gondolkodnak így, bár lehet, hogy ettől van boldog életük). Akkor most tüntessünk, hogy miért nem 3,6 a kenyér, és hogy miért nem kell 10-12 évet várni egy Trabantra?

  24. tatár: "Nem olyan buták ezek a gimnazisták, mint amilyennek láttatod őket."
  Nyilván egy JATE-klubbozós, plázázós, legújabb kütyüért rajongó, Szigetfesztiválozó célcsoport megdolgozásához teljesen másként áll hozzá a háttérhatalom is. Először szende képű, okos gimis lányok mondanak ártatlan és naiv dolgokat a demonstrációkon, de vége csak az, hogy elkészül egy PR videoklip, ahol öklöt rázó, skandáló, feltüzelt tömeget vizualizálnak beléd (lásd Jancsó: Fényes szelek), akik általános sztrájkot, forradalmat, kormánybuktatást hirdetnek.”
 • 28. Horizont 2012. december 19. 15:24
  „Legyen már végre valami konkrét információ, a gyerekem most érettségizik!!! Haladjon már a kormány, teremtsen stabilitást a felsőoktatásban. Nem a gyerekek dolga, hanem a felnőtteké!!!!!!!! A politikusoké!!!!!!”
 • 27. SandWitch 2012. december 19. 12:54
  „A keretszámok eltörlésével valóban úgy tűnik, hogy többen juthatnak be állami képzésre. Mi felvételi előtt állunk, a 12-esek attól tartanak, hogy az érettségit fogják úgy megnehezíteni, hogy a pontszámok duplázásával se nagyon lépje át túl sok felvételiző a minisztérium által meghatározott ponthatárokat. A végzősök teljesen talajt vesztettek, nem tudják miből tanuljanak, miből jelentkezzenek be emelt szintű érettségire. Még a 8. osztályosok sem tudják, hogy miből fognak felvételizni a középiskolákba, mert a középiskolák nem tudják, hogy milyen szakokat indíthatnak (ehhez képest elvileg már be kellett jelentkezni a felvételik megírására). A mai 14-18 éves korosztályt teljesen elbizonytalanította ez a környezet. Én hiába tanítottam a gyerekeimnek azt, hogy tervezzék a jövőjüket, állítsanak célokat, most itt állok mindkét gimisemmel tanácstalanul és teljesen bizonytalanul, hogy milyen feltételekkel és tanulhatnak-e egyáltalán tovább.”
 • 26. alfoldi 2012. december 19. 12:19
  „Minden tüntetésen be kell mutatni a tüntetésszervezőket, a hangadókat!

  Hagy lássák a diákok, hogy mire is megy ki a játék.

  A tüntetésszervező szakma fizet adót?”
 • 25. bodnar.gabben 2012. december 19. 11:50
  „Kedves Gábor! Önt és kedves társait gyakran lehet látni, baloldali szervezetek rendezvényein? Miért is függetlenek? Nem érzi, hogy ezzel hiteltelenek?”
 • 24. queenmargareth1 2012. december 19. 11:30
  „23. GondaIstván 2012.12.19. 10:20 :Szocializmus volt nem kommunizmus!Nézz meg egy igazán kommunista országot és csak hasonlítsd össze.
  a "rohadt" korban diplomáztál te is, ugye?Az nem fáj. Sőt szinte mindenki aki ott ül a "magasban"”
 • 23. geza 2012. december 19. 11:14
  „Ki áll a mostani tüntetéssorozat mögött? Melyik párt? Ron Weber megkezdte a munkáját??
  Valaki írta és jogos: Állami intézményben tanulók az állam ellen tüntetnek, olyan helyen ahol a politikának nem lenne helye (iskolák párt és politikamentesnek kellene lenni) Kik adták a diákok szájába a szavakat?????”
 • 22. tatár 2012. december 19. 11:09
  „23. GondaIstván 2012.12.19. 10:20

  Nem pisilik/kakilják össze a közterületet hónapokon át (és az igazi szarfolyam volt nem pedig installáció), nem Molotov koktélkáznak, nem gyújtogatnak, nem mennek neki a tömegoszlatási kiképzéssel nem rendelkező kisrendőröknek, mint a derék nemzeti radikális csürhe annó. Nem olyan buták ezek a gimnazisták, mint amilyennek láttatod őket.”
 • 21. GondaIstván 2012. december 19. 10:20
  „22. Dr.Input: Bocsánat, de komolyan gondolja, hogy egy 14-18 éves gyerek ilyen fogalmakat használ, hogy "megelégeltem a kormány munkáját és tüntetni fogok"? Nem, őt azzal szólították utcára, hogy fizetős lesz az egyetemed, gyere védd meg a kommunizmusból ittmaradt langyosvíz ingyenességet. Ő naivan kiment, és közben az utcára hívók pár nap alatt ügyesen átalakították a célokat. Már Télirózsás forradalomnak nevezik, és otthagyják a tárgyalásokat, amikor a miniszter épp azt mondja, hogy bocs, de több helyet adunk nektek, mint amit kértetek. Eléggé kilóg a lóláb, hogy kormánybuktató erők tolják maguk előtt a középiskolásokat. Persze lehet próbálkozni, ettől szép a politika. Majd a végén a középiskolások is gazdagabbak lesznek egy tapasztalattal.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyenge a kávé a TIK-ben

Nyilvánosak az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjának 2012. évi látogatói elégedettségi felmérésének adatai. Tovább olvasom