Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Paellával és előadásokkal népszerűsítették az Erasmus-programot a GTK-n

Egyedülálló rendezvénnyel hozta össze a magyar és a külföldi hallgatókat az SZTE Gazdaságtudományi Kara: az Erasmus esten kóstolhattak az érdeklődők helyi specialitásokat Franciaországtól Törökországig, és megismerkedhettek a külföldi egyetemekkel.
Rendhagyó estével várta a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara az Erasmus-hallgatókat: a kar külföldi hallgatóit látta vendégül úgy, hogy közben kedvet csináljanak a magyar diákoknak a külföldi tanuláshoz.

- Az este célja az volt, hogy élénkítsük a kapcsolatot a diákok, az egyetemek és az országok között. A diákoknak is fontos, hogy az órákon kívül is megismerjék egymás kultúráját és a különböző partnerintézményeket - mondta lapunknak a rendezvény szervezője, Pusztai-Varga Ildikó, az SZTE GTK nemzetközi kapcsolatok programmenedzsere.

Erasmus-est az SZTE Gazdaságtudományi Karán. Fotó: Munkatársunktól (galéria)

- A hallgatóktól azt kértem, hogy szórakoztató, személyes hangon mutassák be előadásaikban országukat, városukat és egyetemüket és kurzuslisták bemutatása helyett így próbáljanak kedvet csinálni társaiknak - folytatta a szervező.

A program megtöltötte a GTK főépületének auláját: mintegy 30 magyar diák volt kíváncsi 8 ország 12 egyetemére, illetve arra, hogy milyen Belgiumban vagy Franciaországban a diákélet – és persze arra, milyen paellát készítenek a spanyolok.

Erasmus-est az SZTE Gazdaságtudományi Karán. Fotó: Munkatársunktól (galéria)

A magyarokat éppúgy lenyűgözte a készülődés és a színvonalas, jó hangulatú este, mint a külföldi diákokat, akik a kar tehetséggondozó programjának keretében korábban Ópusztaszerre látogathattak el.

- Az este, úgy gondolom, elérte a célját. A magyar hallgatók érdeklődve keresték külföldi társaikat, illetve kértek információt leendő úti céljukról és a pályázási lehetőségekről. - összegezte az estét Pusztai-Varga Ildikó.  - Örömmel tapasztaljuk, hogy karunk egyre vonzóbb a külföldi hallgatók számára, nemcsak az angol nyelvű kurzusok széles kínálata, hanem hallgatóink, oktatóink és munkatársaink vendégszeretete is ismert nemzetközi partnereink körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi állásbörze: nincs munka a városban

Informatikus keresett bölcsészt, szegedi diplomás pedig munkát a városban. Hiába. Tovább olvasom