Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Reklám a tudománynak - elismerik a tudományos eredményeket

Szeged - A kétéves munkára a az SZTE és a DEAK Zrt. konzorciumban összesen 144 millió forint támogatást nyert a TÁMOP-programban.
Kétéves munka után zárult a Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen című projekt, amelyre az SZTE és a DEAK Zrt. konzorciumban összesen 144 millió forint támogatást nyert a TÁMOP-programban.

Révész Balázs szakmai vezető a szerdai zárórendezvényen a Rektori Hivatalban elmondta, céljuk a tudomány népszerűsítése, a tehetségek támogatása és az egyetem pozitív megjelenésének erősítése volt. Tanulmányi versenyek, szakkörök, laborlátogatások szervezése, kari bemutatkozó filmek készítése, az OTDK rendezvények megújítása, médiamegjelenések biztosítása is a munkához tartozott, a projektben mind a 12 kar képviselői szerepet kaptak. Szabó Gábor rektor szerint a 21. században elengedhetetlen a tudomány népszerűsítése, mert a tudományos analfabéták alkotta társadalom „ön- és közveszélyes". Pál József rektorhelyettes bejelentette, hogy elkészült a nyolc kötetből álló Szegedi Egyetemi Tudástár. Az egyik könyv Szent-Györgyi Albertről szóló híradásokat közöl a Délmagyarország és a New York Times korabeli számainak hasábjairól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetem ékköve a 10 éves TIK

Tízéves az SZTE Tanulmányi és Információs Központja. Az évforduló alkalmából lapunk digitalizált példányai már az 1969-es év végéig visszakereshetők. Tovább olvasom