Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Szegedieket is díjaztak az ifjúsági sajtófesztiválon

Több szegedi díjazottja is volt az idei országos ifjúsági sajtófesztiválnak: Csábi Máté etikus újságírói különdíjat vehetett át, míg a szegedi kommunikáció szakos hallgatók által indított online magazin, az ArtsOnline érdemelte ki Az év online médiuma díjat a felsőoktatás kategóriában.
Nagy érdeklődés kísérte az idei országos ifjúsági sajtófesztivált, melyet a budapesti Millenáris Parkban tartott a Diákújságíró Egyesület (DUE). A rendezvényen adták át az év legjobb diák médiásainak járó elismeréseket. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói több díjat is elhoztak: Csábi Máté és Radócz Csaba a Telenor által támogatott „Tények nyomában" etikus újságírói különdíjat vehetett át, míg a kommunikáció és médiatudomány szak hallgatói által indított online magazin, az ArtsOnline az első helyezést érte el Az év online médiuma díj felsőoktatás kategóriájában.

Az ArtsOnline csapata.
Az ArtsOnline csapata.

Az ArtsOnline ötlete - amely hobbimagazinként indult - három szegedi végzős hallgató fejéből pattant ki. Azért indították, hogy újságírói gyakorlatot szerezzenek, nem akartak másnál kilincselni gyakornoki állásért, ezért inkább egy saját portált és ezzel párhuzamosan ennek a hivatalos Facebook oldalát is létrehozták. Egy év alatt számos olvasót és lájkolót gyűjtöttek, nemcsak a szegediek, de más nagyvárosok egyetemistái is szívesen keresik fel az online magazint. Igyekeztek a kommunikáció szak minden szakirányáról toborozni hallgatókat a szerkesztőségbe, minden területet lefedő gyakorlati lehetőséget biztosítva. A mostani elismerék igazolta az erőfeszítéseiket: olyan csapatot sikerült összehozniuk, amely az ország legjobb egyetemisták által üzemeltetett online diákmédiumát alkotta meg.

- Számos akadályt kellett leküzdenünk a bürokráciától kezdve a konkurenciával való állandó harcig - mesélte Molnár András, a hallgatói magazin megálmodója. - Hosszú út vezetett a díjig. Volt, hogy a pénz, volt, hogy a lelkesedés fogyott el és olyan is előfordult, hogy a tárhelyszolgáltató adta fel a harcot és napokig nem volt elérhető a magazin. A nagy létszámú szerkesztőség időközben megfeleződött, majd harmadolódott, de egy kis összetartó csapat végig kitartott - magyarázta az artsonline.hu főszerkesztője.

- Tavaly 32 fős is volt a csapatunk, idővel sokan kiléptek vagy nem tudták feldolgozni az írással járó kritikákat és támadásokat. Mára tízen maradtunk, ezek közül az emberek közül mindenki megérdemli az elismerést. A saját területükön - legyen az marketing vagy újságírás - mind a legjobbakká váltak - vélte a főszerkesztő. A DUE zsűrije is hasonlóan gondolhatta, hisz a Szegedi Tudományegyetem hallgatói az ELTE-t és a Budapesti Gazdasági Főiskola csapatait utasították maguk mögé. A házigazda jellemzésében is elhangzott, hogy a magazin külalakja kiválóan összerakott és rendszeresen frissített tartalmai érdekesek, jól megszerkesztettek.

Olvasóink írták

  • 1. mklatka 2013. május 16. 15:14
    „Megemlíteném,hogy Az év diákújságírója 3.helyezett Klatka Eszter szintén az SZTE hallgatója”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatói bérlet – csak szociális alapon?

Jelenleg minden állami finanszírozásban tanuló SZTE-s hallgatónak alanyi jogon jár városi tömegközlekedési bérlet. Többet költenek erre, mint közvetlen szociális ösztöndíjra? Tovább olvasom