Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Szent-Györgyi-verseny: radnótisok nyertek

Szeged - Közel száz tehetséges középiskolás mérte össze tudását az SZTE idei – immár harmadik alkalommal megrendezett – Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyén. A vetélkedő aranyérmese a szegedi Radnóti-gimi RMG 3.0 csapata lett.
A pénteki, az SZTE több épületét is érintő vetélkedőre – többek között – Balassagyarmatról, Bonyhádról, Szolnokról, Szegedről, Zentáról, Monorról, Debrecenből, Temesvárról, Makóról, Szentesről, Mezőberényből, Orosházáról és Gödöllőről érkezett 29 csapat.

A döntőbe a legjobb 6 formáció – a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból a Martin és a csajok, valamint a Bonyhád nevet viselő csapat, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból az RMG 3.0, a Dugonics András Piarista Gimnáziumból a Szepi1, a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumból a Debreceni Kvarkok, valamint az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból a Doktorosokk – jutott.

A Szent-Györgyi és a nők megjelenése a természet- és élettudományokban témájú vetélkedőn dobogós helyezést elért csapatok tagjai 120, 180 és 240 ezer forint ösztöndíjat, illetve értékes könyvjutalmat, SZTE-logós ajándékokat és egészségmegőrző csomagot nyertek.

A nemes vetélkedésben bronzérmet nyert a Bonyhád, ezüstöt kapott a Debreceni Kvarkok. Aranyérmes lett a szegedi RMG 3.0 csapat, melynek tagjai: Bálint Armand Rafael, Fejes Roland és Juhász Dániel. A Doktorosokk formáció vihette haza a kreatív feladatért járó díjat: az orosházi diákok „Szent-Györgyi egy napja" című filmje megtekinthető lesz az SZTE-hez kötődő webes felületeken.

„Az első generáció felejt, a második elfelejt, a harmadiknak eszébe se jut" – idézte a zsűri elnöke, Dux László, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Biokémiai Intézetét vezető egyetemi tanár a humoristaként ismert gondolkodót, Sándor Györgyöt. „Hogy a felejtés minél később következzen be, segítenek az ilyen tanulmányi versenyek" – hangsúlyozta a professzor, aki szerint a felkészüléssel, a kreatív feladat elkészítésével a csapattagok érettebb, gazdagabb személyiséggé váltak. És e vetélkedő másik küldetése éppen ez: a közösségépítés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen pályáznak kancellárnak, mint először

Többen pályáztak a második fordulóban a SZTE kancellári posztjára információnk szerint, mint az első körben – akkor 17-en voltak, most egyesek szerint 20-an próbálkoznak. Tovább olvasom